Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie, pomeniţi pe 14 decembrie

Biserică
Biserică

Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie sunt pomeniţi pe 14 decembrie.

Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie, 14 decembrie. Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie au trăit în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor, în secolele III și IV. Din Sinaxar aflăm că în timp ce un dregător împărătesc călătorea în Helespont, a fost întâmpinat de Tirs, mărturisitor al lui Hristos. Pentru că refuza să se închine idolilor, Sfântul Tirs este supus la chinuri îndelungate: i-au înțepat ochii, i-au sfărâmat picioarele, i-au turnat plumb topit pe spate, însă, prin puterea lui Hristos, a rămas nevătămat. A fost băgat într-un butoi cu apă spre a fi înecat, dar de îndată vasul s-a spart.  

Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie, 14 decembrie. La rugăciunea sa, idolii din templu s-au sfărâmat și Calinic, preotul păgân al idolilor, s-a convertit la creștinism.

Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie, 14 decembrie. Sfântului Calinic i s-a tăiat capul, iar Sfântul Tirs, pus într-un sicriu, și-a dat duhul în timp ce slugile împăratului au început să-l taie cu fierăstrăul.

[citeste si]

Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie, 14 decembrie. Tot pe 14 decembrie, se face pomenirea Sfinților Mucenici Filimon, Apolonie și Arian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel