Sfântul Matei, 16 noiembrie. Biserica Ortodoxă prăznuiește un mare sfânt

Biserică
Biserică

Puțini credincioși știu că este sărbătoare pe 16 noiembrie. Sfântul Apostol și Evanghelist Matei este pomenit în calendarul creștin ortodox la data de 16 noiembrie.

Sfântul Matei, 16 noiembrie. Sfântul Apostol și Evanghelist Matei este unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos și unul din cei patru evangheliști. A fost numit Levi al lui Alfeu de către ceilalți trei evangheliști.

Sfântul Matei, 16 noiembrie. A scris una dintre cele patru Evanghelii ce alcătuiesc Noul Testament, în limba aramaică, aceasta fiind cea dintâi în ordine cronologică (ani 43-44). A propovăduit Evanghelia în țara sa, apoi în Parția, Midia, Etiopia, vestind tuturor mântuirea prin Iisus Hristos.

Sfântul Matei, 16 noiembrie. Sfântul Matei și-a dedicat viața credinței în Dumnezeu. A murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni.

[citeste si]

Sfântul Matei, 16 noiembrie. De Sfântul Matei, fetele din zona Hațegului merg la fântâna din mijlocul satului și, la cântatul cocoșului, aprind o lumânare și o pun pe margine. Se spune că lumina ce se reflectă în apă se va transforma și îi va arăta fetei chipul viitorului soț. Pe 16 noiembrie, femeile lucrează până la amiază pentru a avea spor în casă anul care vine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel