SFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Recomandarea preoţilor

Rodica Mitu / 14 dec 2017 / 23:50 Salveaza PDF Comentarii
Biserică
Biserică

Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Elefterie și pe mama acestuia, Sfânta Muceniță Anita, pe 15 decembrie.

SFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Sfântul Mucenic Elefterie, de mic, a rămas orfan de tată, fiind crescut numai de mama sa. A fost dus la episcopul Anichit şi a învăţat de la el Sfintele Scripturi, potrivit calendar-ortodox.ro.

SFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Anichit l-a rânduit în ceata clericilor. Când avea 15 ani, l-a hirotonit diacon, la 18 ani, preot, iar când a ajuns de 20 de ani, a fost făcut episcop al Iliricului. Pentru că învăţa şi-l propovăduia pe Hristos, a atras pe mulţi spre credinţă. De aceea, împăratul Adrian a dorit să-l vadă. Dus înaintea lui, sfântul a mărturisit că Hristos este Dumnezeul tuturor. La porunca împăratului, a fost supus la chinuri pe care le-a îndurat cu seninătate.

SFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Dezlegat de îngeri, sfântul a fost dus într-un munte înalt, unde trăia cu animalele sălbatice; aceste fiare se îmblânzeau când sfântul le vorbea cuvintele lui Dumnezeu. Împăratul a trimis ostaşi ca să-l prindă; dar sfântul i-a îndrumat la Hristos şi i-a botezat. Dus la împărat a fost ucis de doi ostaşi.

[citeste si]

SFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Preoții recomandă rugăciune, mai ales că în această perioadă credincioșii postesc în așteptarea Crăciunului.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26