Senatorul Ioan Ghişe, protest la uşa lui Băsescu

ghise 1
ghise 1

Senatorul PNL, Ioan Ghişe, nu renunţă la ideea de a-l demite pe Traian Băsescu. După ce a propus Parlamentului soluţia demiterii în Plen, Ghişe a ieşit în stradă. Împreună cu Ion Ciochină s-a îmbrăcat în pancarde de carton şi a mers în faţa palatului Cotroceni să protesteze. Senatorului i-a fost interzis protestul de către jandarmi.

"Împreună cu prietenul meu, Ion Ciochină, m-am plimbat la Grădina Botanică şi am vrut să ne plimbăm şi pe aici. Când am trecut pe partea cealaltă, domnii de la Jadarmerie mi-au spus că este interzis să protestăm. Începând de astăzi, în fiecare zi la ora 18:00, ne vom plimba în jurul Palatului Cotroceni. Zona este frumoasă, Grădina Botanică e aproape şi vrem să exprimăm prin aceste cartoane ce simţim", a declarat Ghişe, din faţa Palatului Cotroceni.

Ioan Ghişe este îmbrăcat în pancarde pe care scrie "Poporul a decis / Băsescu e demis".

Ghişe a iniţiat un proiect de hotărâre al Parlamentului prin care să se ia notă de deciziile Biroului Electoral Central (BEC) şi Curţii Constituţionale a României (CCR). El cere să se constate că Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a circa 7,5 milioane de români.

“Această hotărâre vizează aplicarea articolului 10 din Legea referendumului în continuarea obligaţiei ce revine Parlamentului conform articolului 3 din Hotărârea 34 a Parlamentului, din 6 iulie, prin care Legislativul urmează să decidă procedura de urmat. Procedura de urmat este că prin decizia ei, CCR în loc să se pronunţe în privinţa constituţionalităţii procedurilor privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, s-a pronunţat asupra legalităţii referendumului, ori Curtea nu este competentă să facă aşa ceva,” a explicat sâmbătă pentru Agerpres, Ioan Ghişe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel