Senator UDMR: E o dovadă de paranoia că România încă se defineşte ca stat naţional

Klarik Laszlo
Klarik Laszlo

Senatorul UDMR de Covasna, Klarik Laszlo, a afirmat, marți, la Sfântul Gheorghe, la finalul manifestărilor dedicate comemorării semnării Tratatului de la Trianon, că "România ar trebui să renunțe la câteva elemente de paranoia", precizând că "o dovadă de paranoia, este faptul că România încă se defineşte ca stat naţional".

"Henry Kissinger, fost ministru de externe al Statelor Unite, în cartea intitulată 'Diplomaţie' declară la un moment dat că Tratatul de pace de la Paris a fost sortit eşecului dintr-un motiv foarte simplu - s-a realizat un compromis mult prea facil între idealismul american şi paranoia europeană. Consider că mesajul conferinţei de pace e valabil şi astăzi şi cred că mesajul pentru România e că ar trebui să renunţe la câteva elemente de paranoia. Consider că e o dovadă de paranoia că după aproape o sută de ani de la Declaraţia de la Alba Iulia încă nu s-au respectat promisiunile faţă de minorităţile naţionale. Consider că este o dovadă de paranoia faptul că România încă se defineşte ca stat naţional şi consider ca element suprem de paranoia al clasei politice faptul că nu poate concepe ca o minoritate naţională semnificativă, cum este secuimea, să trăiască în cadrul unei regiuni administrative de sine stătătoare, o regiune care nu e împotriva statului român şi respectă legislaţia românească', a declarat Klarik Laszlo, citează pesurse.ro.

Semnat în data de 4 iunie 1920, în Palatul Marele Trianon de la Versailles, Tratatul de la Trianon stabilea frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia, după Primul Război Mondial. Tratatul semnat între Puterile Aliate și Ungaaria consfinţea unirea Transilvaniei şi Banatului cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel