Șeful unei bănci din Germania se teme de valul de falimente care ar putea afecta țara din cauza sancțiunilor impuse Rusiei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Șeful Commerzbank din Germania, Manfred Knof, se teme de un val de falimente ce ar putea afecta întâia economie a Uniunii Europene.

Un val de falimente ar putea lovi cea mai mare economie a Europei din cauza creșterii prețurilor la energie și resurse în urma sancțiunilor impuse Rusiei, a declarat președintele consiliului de administrație al Commerzbank din Germania, Manfred Knof.

„Aprovizionarea cu energie în Germania este în pericol, lanțurile de aprovizionare se defectează și avem o inflație ridicată”, a explicat Knof în discursul său publicat anterior la adunarea generală virtuală a băncii din 11 mai.

Acesta a spus că se pregătește pentru o contra-reacție, pe măsură ce se vor avea loc consecințele economice ale invaziei Ucrainei de către Rusia, a informat ziarul german Handelsblatt.

Commerzbank, care se ocupă de aproximativ o treime din comerțul exterior al Germaniei, trebuie să se adapteze la noua realitate economică, a spus Knof asociaților.

„De aceea lucrăm îndeaproape cu clienții noștri corporativi în problemele actuale dificile, cum ar fi creșterea prețurilor mărfurilor și blocajele din lanțurile de aprovizionare”, a spus Knof.

„Dar nici nu trebuie să ne amăgim: probabil că numărul insolvențelor de pe piețele noastre va crește și odată cu acesta și provizioanele de risc ale băncilor.”, a adăugat el.

Germania, reticentă în ceea ce privește sancțiunile

Knof nu este singurul care a avertizat cu privire la consecințele grave din cauza războiului din Ucraina, experții în politică energetică subliniind că industria Germaniei s-ar putea prăbuși dacă ar avea loc reduceri de petrol și gaze. Deși Germania a fost reticentă în a institui un embargo asupra gazelor, există temeri că Rusia ar putea face un pas dramatic în cazul în care războiul ar escalada.

Multe companii germane se adaptează la noua realitate. A doua cea mai mare bancă privată din Germania și-a triplat provizioanele pentru pierderi din împrumuturi la 464 de milioane de euro în primul trimestru - în principal din cauza unui provizion de risc general de aproximativ 500 de milioane de euro în legătură cu războiul din Ucraina.

Banca și-a redus afacerile în Rusia după izbucnirea războiului la 1,3 miliarde de euro la mijlocul lunii martie, dar nu s-a retras complet.

„Am oprit noua noastră afacere în Rusia”, a subliniat Knof. „Continuăm să desfășurăm afaceri existente cu clienți germani și internaționali”, a explicat el.

Potrivit lui Knof, institutul respectă toate sancțiunile și cerințele legale și de reglementare și a indicat că modul în care acesta va continua să funcționeze în Rusia va depinde, printre altele, de comportamentul Rusiei și de sancțiunile ulterioare.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape evoluțiile din Rusia și Ucraina”, a explicat Knof. „Ne adaptăm în mod continuu strategia de afaceri și evaluarea riscurilor la situația actuală”, a mai zis acesta, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel