Se redeschide târgul destinat comercializării mieilor vii, din sectorul 4

miei de paste
miei de paste

Primarul Cristian Popescu-Piedone va deschide luni, pentru al treilea an consecutiv, singurul târg destinat comercializării mieilor vii din Capitală, în Piaţa Apărătorii Patriei din sectorul 4.

Sub supravegherea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA), în perioada 18-23 aprilie, între orele 8,00 şi 20,00, bucureştenii îşi pot achiziţiona carnea de miel la preţ de producător (între 18 - 20 lei), direct de la ciobanii veniţi din toate zonele ţării, transmite Agerpres.

Crescătorii de animale au la dispoziţie în Piaţa Apărătorii Patriei (a cărei modernizare va fi finalizată anul viitor) o zonă de comercializare amenajată pe o suprafaţă de 1.000 mp, unde vor fi montate 45 de ţarcuri, fiecare având o capacitate de a adăposti 20 de miei.

Târgul de miei din sectorul 4 corespunde normelor impuse de DSVSA, fiind dotat cu toate utilităţile necesare: surse de apă rece/caldă curentă, pavaj de beton, reţea de canalizare, instalaţie electrică, spaţii speciale pentru asomare, cântar şi grup sanitar.

În spaţiile de asomare a mieilor este permisă sacrificarea unui singur miel, în condiţii stricte de igienă, pentru siguranţa alimentară a cumpărătorilor. Pentru controlul bacteriologic al cărnii există la dispoziţie, ca şi în anul precedent, punctul sanitar-veterinar special amenajat în Piaţa Progresul din şos. Giurgiului nr. 107, în spatele halei de carne.

Astfel, de luni până duminică, în intervalul orar 8,30-18,30, trei medici veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor pentru efectuarea analizei cărnii. Examenul bacteriologic se face în baza actului de identitate şi numai după achitarea sumei de 7 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel