Se anunță proteste naționale în Rusia după ce Putin vrea mobilizarea parțială a sute de mii de soldați ruși în Ucraina

Se anunță proteste naționale în Rusia după ce Putin vrea mobilizarea parțială a sute de mii de soldați ruși în Ucraina
Se anunță proteste naționale în Rusia după ce Putin vrea mobilizarea parțială a sute de mii de soldați ruși în Ucraina

Mişcarea rusă "Vesna" (Primăvara, n.r.) a făcut apel la proteste naţionale în Rusia faţă de mobilizarea parţială anunţată, miercuri, de preşedintele Vladimir Putin. 

Activiştii le propun cetăţenilor să se strângă, miercuri, la ora 19:00, în centrele din oraşele lor. "Mii de bărbaţi ruşi - taţii, fraţii şi soţii noştri - vor fi aruncaţi în maşina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele şi copiii?" - se arată în apelul mişcării "Vesna".

Anterior, mişcarea respectivă a făcut apel la soldaţii ruşi să refuze să participe la război şi să se predea până la intrarea în vigoare a amendamentelor adoptate recent de Duma de Stat, care califică acest demers (predarea şi refuzul de a merge la război, n.r.) drept infracţiune, scrie Rador.

Vladimir Putin a anunţat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor 'operaţiunii militare speciale' în Ucraina, în cursul unui discurs televizat către naţiune, potrivit TASS, Reuters şi AFP.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru 'operaţiunea militară specială' în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el. În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este 'eliberarea' Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit 'sub jugul' Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de 'datoria lui morală' să-i protejeze pe locuitorii de aici de 'neonaziştii' aflaţi la putere la Kiev. Preşedintele rus a afirmat că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui 'şantaj nuclear'.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul.

”Este un lucru foarte rău pe care trebuie să îl vedem cu toții. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Nici pomeneală să se încheie, după gravele insuccese militare pe care le-a avut Putin în Ucraina. El face același lucru ca Iosif Vissarionovici St#lin. Va arunca sute de mii, milioane de soldați ruși, pe teritoriul Ucrainei, prost înarmați, prost echipați, prost instruiți, dar mulți. Cu puști și bombe vor rade totul în fața lor, militar sau civil! În tot discursul a insuflat rușilor ideea că țara sa se luptă cu NATO și cu Occidentul, nu cu Ucraina, însă nu a luat deloc în calcul că el, Putin, a invadat Ucraina, nu Ucraina a invadat Rusia.  Pentru a-și mobiliza oamenii a spus că Occidentul se pregătește să intre pe teritoriul Rusiei, că ”maica Rusia” este amenințată. Este absurd!

Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă a lui Putin:

1.Va organiza referendumuri, chipurile pentru a salva populația rusă din Ucraina.

2. Mobilizare parțială. Nu știm cât de parțială, dar asta poate înseamnă sute de mii, poate 1 milion de militari în plus în Ucraina. Este o masă uriașă de oameni care poate provoca o catastrofă umanitară ce nu s-a mai văzut de la Al Doilea Război Mondial.

3. Economia Rusiei trece la modul de război. Asta înseamnă că dacă până acum produceau automobile... de acum va face tancuri. Este exact ca în Al Doilea Război Mondial, tot ce înseamnă industrie rusească va fi aservită de acum efortului de război. Deci, nici pomeneală de războaiele moderne cu care ne-am mai obișnuit în Irak și Afganistan, în care prețul untului nu a scăzut la bursă nici cu 0.001 cent atunci când SUA au intervenit în Irak sau Afganistan. De acum, untul merge pe front, carnea merge pe front în Rusia! Totul merge pe front! Nu doar tancul se face la fabrica Lada, ci toate sculele! Unde se producea îngrășământ chimic, de acum se vor face bombe! Asta înseamnă trecerea industriei de pace la efortul de război! Intrăm într-o fază totală, e care pe care!”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. VEZI ARTICOLUL AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel