Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța

Foto Pexels
Foto Pexels

Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța, a anunțat, duminică, reprezentantul Prefecturii București.

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, a spus, tot duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Îmi place să presupun că a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituție o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică, la Digi 24.

„Eu cred că Guvernul va rezolva această problemă. CNSU a reglementat deja. Peste CNSU, doar Guvernul poate valida art. 8.1 din hotărârea CNSU care este corect, evită discriminarea dintre elevii din învățământul privat și cel de stat", a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

„Atâta vreme cât am acceptat, ca ministru al Educației, această vacanță de două săptămâni, am acceptat pentru că a fost în interesul general de asigurare a stării de sănătate a elevilor. Este normal să se aplice unitar, nu numai pentru școlile de la stat", a ,mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

VEZI ȘI: Noi restricții în România. Adrian Streinu Cercel: Testare la fiecare scară de bloc!

 

Incidența COVID în Capitală, în scădere pentru a doua zi la rând

Amintim că incidența COVID în Capitală a scăzut, duminică, până la 16,38 la mia de locuitori, aceasta fiind a doua zi de scădere ușoară, a anunțat DSP.

Potrivit DSP București, incidența COVID în Capitală este duminică de 16,38 la mie, față de 16,53 cât a fost cea înregistată sâmbătă.

Aceasta este a doua zi de scădere a incidenței, după ce vineri a fost de 16,54 la mie.

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Federalizarea UE prin PNRR. România ar putea fi nevoită să aleagă. Dungaciu: Dacă eu te plătesc, vreau să aud și muzica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel