Schimbare RADICALĂ la CUPRU MIN. De la vânzarea la solduri, la "uitați acest subiect"

În urmă cu un an, s-a încercat vânzarea Cupru Min pe modelul din 2000 al Hidroelectrica, când a apărut sintagma "băieții deștepți" din energie. Producția pe următorii șapte ani ar fi urmat să fie vândută la solduri la un preț înghețat. DC News a tras un semnal de alarmă și vânzarea cuprului de la Cupru Min a fost amânată. Afacerea a căzut din cauza neînțelegerilor dintre vânzător și potențialii cumpărători, cu privire la "prețul minim sau garanții suplimentare asupra activelor societății". Acum, ministrul Energiei, Constantin Niță, a spus tranșant la DC NEWS LIVE: "Uitați acest subiect!". Cupru Min ar urma să fie listată la bursă. 

"Uitați acest subiect. CUPRU MIN este o companie care a încheiat pe profit anul trecut. Cupru Min e o societate care funcționează pe profit, anul acesta sper să o reașezăm așa cum trebuie pentru o societate comercială, iar anul viitor intenționez să vând la bursă 15-20% din acțiuni și banii să rămână în companie pentru retehnologizare. Deci, Cupru Min nu mai poate fi pusă că vine cineva și vrea să ia, nu mai ia nimic. Nici măcar o furăciune mică nu se mai poate face", a declarat minstrul Economiei, Constantin Niță, la DC NEWS LIVE.

VEZI și: Afacere marca Hidroelectrica, pregătită de Vosganian. România vinde rezerva Cupru Min la solduri 

"Eu merg pe transparență. Așa am făcut și anul trecut, am vândut acțiuni la Transgaz, la Nuclearelectrica și Romgaz. Au fost un succes privatizările acestor companii. Zilele acestea vorbim despre Electrica SA. Cele mai bune privatizări care nu lasă loc de interpretare și care denotă transparență sunt cele făcute pe bursă. Eu cred că acest sistem trebuie promovat la toate companiile românești", a adăugat ministrul Economiei, Constantin Niță, la DC NEWS LIVE. 

VEZI și: Oficial: Afacerea Cupru Min a căzut. Semnalele DC News au avut efect

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel