Scandal transplant medic Târgu Mureș. Voiculescu, legătură nebănuită în cea mai nouă controversă

DGA (Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne) a descins la Institutul pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș și în două case, după ce o fundație l-a denunțat pe Marius Matei Liviu, chirurg cardiovascular, că ar fi pretins bani ca să opereze un copil.

Totul stă în baza unui denunț din 2013 prin care se spune că medicul le-ar fi cerut unor părinți 1.000 de lei pentru a le opera copilul.

DGA și cazul Burnei

De remarcat este faptul că și renumitul chirurg ortoped a fost acuzat tot de DGA că ar fi luat mită. La acel moment, bugetul.ro vorbea despre un detaliu neștiut despre Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne. Mai precis, faptul că soțul Monicăi Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății pe vremea lui Vlad Voiculescu, pe numele său Althamer Liviu Emi lucrează la DGA, o instiuție care de obicei anchetează cazurile de corupție ale angajaților MAI.

Războiul Vlad Voiculescu - Radu Deac, profesorul care a reuşit să pună bazele Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu-Mureş

În tot acest context, este interesat de amintit scandalul din 2016 dintre fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Radu Deac pe marginea transplantului.

La scurtă vreme după ce ministrul tehnocrat a pus sub semnul întrebării modul în care Spitalul Sfânta Maria din Capitală a fost acreditat pentru transplant de plămâni, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant au spus că, din cauza acestor declaraţii, în România nu s-au mai făcut transplanturi în ultimele 10 zile.

"Atacurile declanşate recent, în spaţiul public, asupra Agenţiei Naţionale de Transplant şi asupra activităţii de transplant, au drept consecinţă faptul că din acel moment nu s-a mai efectuat niciun transplant în România, fapt fără precedent. La singurul donator în moarte cerebrală declarat la Satu-Mare în urmă cu o zi, în cursul zilei de sâmbătă, 26 noiembrie, medicul legist a refuzat să-şi dea acordul de teamă să nu fie implicat în scandalul mediatic la care asistă. În aceste condiţii dorim să subliniem că (...) mediatizarea excesivă a unei situaţii neclarificate până la capăt, în lipsa tuturor informaţiilor de care avem nevoie, afirmaţii uneori denigratoare, calomnioase chiar la adresa unor persoane din activitatea de transplant (...) va atrage dificultăţi în obţinerea consimţământului de donare cu scăderea activităţii de transplant şi creşterea mortalităţii în rândul celor ce aşteaptă să fie transplantaţi", a declarat Radu Deac, directorul executiv al ANT.

Coincidență?

Coincidență sau nu, la două luni de la scandalul cu medicul din Târgu Mureș care l-a deranjat pe Vlad Voiculescu, DGA l-a 'înhățat' pe Marius Matei Liviu, chirurg cardiovascular, la fel ca în cazul Burnei. Despre DGA în presă nu s-au mai auzit lucruri de foarte multă vreme în afară de cele două cazuri din lumea medicală.

Imagine de monstru

În situația medicului Burnei, Observator.ro scria că un ofiţer DGA, sub protecţia anonimatului, a povestit ce au găsit poliţiştii, la percheziţii, în cabinetul chirurgului. 

"În experiența noastră am vazut multe, foarte multe, dar ceea ce am văzut și găsit acolo...", spunea ofiţerul DGA. Astfel, prin aceste declarații scăpate prin presă de DGA, s-a reușit crearea unei imagini de monstru pentru medicul Burnei.

DGA peste Marius Matei Liviu, chirurg cardiovascular

România are doar câțiva chirurgi care pot opera pe inimă, pe niște salarii de mizerie. În secunda doi, pot pleca din țară să lucreze în condiții bune, fără să fie stresați de faptul că mâine-poimâne se trezesc cu forțele represive ale statului la ușă. Și asta pentru că Marius Matei Liviu ar fi primit 1.000 de lei, acum trei ani, de la niște părinți care au vrut să-și salveze copilul de la moarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel