EXCLUSIV  Scandal pe ”superimunitate”. Adevărul despre ultima lege promulgată de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care a creat discuții contradictorii cu privire la o eventuală ”superimunitate”. De această dată nu a aleșilor, ci a avocaților. Contactat de DCNews, avocatul Bogdan Bărbuceanu subliniază că discuția a fost inutilă și că modificarea era necesară. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii 51/1995 organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, informează Administraţia Prezidenţială.

”Cea mai importantă modificare și care a fost discutată, `superimunitatea avocatului`, este împrejurarea că un procuror nu poate dispune să fie percheziționat sediul profesional al avocatului. Este cea mai importantă modificare care a creat un scandal, discuții inutile. Ea vine, de fapt, în completarea vechii legi pentru că acolo se spunea că există un secret profesional între client și avocat. Mai mult decât atât, clientul nu poate răspunde nimănui pentru cele afirmate sau recunoscute avocatului. Nu poate constitui probă interceptarea convorbirilor de orice fel între avocat și client. Având în vedere aceste considerente, cred că se impunea modificarea că nu poate fi percheziționat un sediu profesional, nici informatic și în niciun fel. Asta este principala modificare, așa-numita superimunitate a avocatului” a spus avocatul Bogdan Bărbuceanu pentru DCNews

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel