Scandal la Digi 24! Șefa departamentului politic, schimbată

digi-24-tv
digi-24-tv
Scandal mare în interiorul televiziuni Digi 24, după ce șefa departamentului politic, Valeria Dorneanu, a fost schimbată din funcție. Valeria Dorneanu, fost consilier al lui Traian Băsescu, ar fi fost dată afară de la Digi 24 prin sms. Dorneanu susține că a fost demisă de Cosmin Prelipceanu, cel care i-ar datora postul de redactor-șef în cadrul televiziunii. Reportervirtual.ro scrie că Valeria Dorneanu a fost schimbată din funcție, schimbare care a fost prezentată ca o „promovare” pe postul de senior-editor. Doar că, în această calitate, Dorneanu nu mai are nici un cuvânt de spus în politica editorială a postului și nicio putere de decizie în legătură cu materialele care intră pe post. Schimbarea va fi efectivă din 15 ianuarie 2014, însă nu a fost comunicat redacției Digi 24 numele noului Șef al Departamentului Politic. Supărată că a fost dată afară, Dorneanu le-a trimis colegilor săi o scrisoare deschisă.

In loc de rămas bun

Am ratat ocazia de a-mi lua rămas bun, pentru că am aflat cu 12 ore înainte de expirarea contractului că nu mai lucrez acolo. Printr-un SMS de la Cosmin Prelipceanu, căruia nu am apucat să-i mulţumesc pentru că s-a deranjat să-mi scrie el însuşi. Probabil că a simţit că trebuie să facă şi el ceva pentru mine, dacă tot îmi datorează – mie exclusiv – venirea la Digi. Ascensiunea ulterioară este, însă, „meritul” lui.

Cred că trebuie să vă ajute cu ceva păţania mea. Pentru că ştiu că munciţi din greu şi lăsaţi în Panduri hălci de viaţă netrăită.

Uitaţi-vă bine la contractele pe care le semnaţi şi cereţi întotdeauna un exemplar.

Cei care aveţi contracte pe perioadă determinată fiţi atenţi la date. Indiferent la ce data aţi semnat primul contract, prelungirile sunt în acte tot pe şase luni, dar de la data de întâi ale lunii. Eu am primul contract pe perioada 25.01.2012 – 25.07.2012, dar prelungirile ulterioare s-au făcut de la 1 iulie. N-au ştiut să-mi explice ce s-a întâmplat cu cele 5 de zile furate.

Angajatorii nu au voie să facă unui om mai mult de trei contracte consecutive pe perioadă determinată, potrivit Codului Muncii. Ca să se acopere, ei vă fac acte adiţionale la primul contract.

Uitaţi-vă dacă este un alt contract la fiecare prelungire sau un act adiţional la contractul iniţial.

Cereţi fişa postului la fiecare contract. E o hârtie formală, dar vă poate apăra de abuzuri.

Cu două săptămâni înainte de expirarea acest tip de contract, cereţi şefilor să vă spună dacă îl prelungesc sau nu. Să ştiţi că hartiile de prelungire vin la semnat între 20 şi 24 ale lunii, Dacă trece acest termen, e clar că veţi rămâne pe dinafară şi veţi afla în ultimul moment.

Nu toţi veţi avea onoarea unui SMS de la Cosmin Prelipceanu. Unii aţi putea păţi ca fata care a mai lucrat o săptămână, pentru că nu a anunţat-o nimeni, iar decizia scrisă a venit prin poştă, într-o zi în care era la lucru.

Fiţi vigilenţi când vă laudă Mădălina. Ea este aripa pervers de umană a conducerii. Are întotdeauna un interes. Când vrea să vă adoarmă, e prietenoasă şi admirativă. Îi place să creadă că e atât de deşteaptă, încât poate obţine orice: să tragă oamenii de limbă, să-i determine să facă nefăcute, să accepte orice. Şi, evident, ca şi partenerul ei, se simte puternică pentru că e în grupul de dialog social al Domnului O.

Când vi se propune o schimbare de funcţie sau avansare, intraţi în alertă dacă oferta are loc cu puţin timp înainte de expirarea contractului. Poate fi o capcană.

Cu recunoştinţă pentru perioada în care am construit ceva unic împreună. Poate că nu v-am enervat chiar pe toţi. Eu v-am cam iubit pe cei mai mulţi.

Valeria Dorneanu”.

Cosmin Prelipceanu nu a putut fi contacat pentru un punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel