Scandal la audierea Oanei Țoiu. Ministrul propus la Muncă, întrerupt, ANUNȚ despre PENSII și SALARII. "Puneți STOP. Am venit degeaba!"

A fost audiat ministrul propus al Muncii, Oana Țoiu.

"Desființarea pensiilor speciale... un subiect despre care am vorbit toți foarte mult, dar care la nivelul voturilor în comisii sau în Parlament, s-a lovit de o mare reticență. Așa că vreau să spun foarte clar! Angajamentul nostru pentru asta este eliminarea tuturor pensiilor speciale care nu sunt protejate de Constituție și de decizia CCR și așezarea lor pe un principiu similar contributivității. 

Asta înseamnă vârstă de pensionare similară contributivității, înseamnă neindexarea pensiei ulterior cu creșterea salariului, înseamnă că vom stopa fenomenul în care pensiile ajung să fie în unele cazuri mai mari decât salariul pe care-l avea persoana respectivă înainte să iasă la pensie.

În afară de asta, pentru că nu vorbim doar despre impactul asupra bugetului de stat, ci și despre impactul asupra modului în care românii și în special pensionarii percep acest sistem ca fiind echitabil și just față de ei. E o restaurare a unor principii de bază. Că atâta timp cât munca e similară, cât contribuția e similară, cât riscurile și restricțiile sunt similare, beneficiile pe care le ai la bătrânețe prin pensie să fie de asemenea similară.

Consinuăm angajamentul Guvernelor anterioare de recalculare a pensiilor și de creștere a punctului de pensie odată cu recalcularea lor", a spus Oana Țoiu, în cadrul audierilor.

Oana Țoiu, întreruptă de deputatul PSD Adrian Solomon

"Cu tot respectul, dar haideți să ne organizăm puțin. Doaman vorbește de 20 de minute și suntem la audierea ministrului, nu la conferința ministrului. Haideți că ne organizăm că ați început prea abrupt, fără să organizați ședința. Rugămintea mea e să puneți stop acestei faze a audierilor și să începem să dialogăm, pentru că dacă stăm ca niște copii cuminți în bancă am venit degeaba!", a spus Adrian Solomon.

În continuarea audierilor, întrebată dacă va continua proiectele Guvernelor anterioare și dacă va mări salariul minim, ministrul propus a spus: "Da, dar cred că este insuficient. Nu doar mărirea la nivel legislativ și creșterea salariului minim este o măsură suficientă. Chiar dacă creștem salariul minim ca atare, soluție sustenabilă pe termen mediu și lung e să avem un procent mai mic de oameni plătiți la baza de jos și un procent din ce în ce mai mare care să fie plătiți semnificativ mai bine și mai mulți oameni ocupați, pentru ca venitul pe familie să se apropie de coșul mediu de consum".

 

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel