Sarkozy își pune musulmanii în cap. Proteste împotriva interzicerii vălului islamic

franta val
franta val

O manifestaţie împotriva legii a avut loc la Paris în această dimineaţă. Mai multe persoane au fost interogate. Sâmbătă, o altă manifestaţie nu a fost autorizată, de teama violenţelor.

Astăzi intră în vigoare legea care interzice purtarea vălului islamic integral în Franţa. Potrivit legii, este interzisă purtarea vălurilor de tip niqab, burqa, a cagulelor şi măştilor în spaţiul public. Sunt supuşi legii cetăţenii francezi, dar şi turiştii străini care călătoresc pe teritoriul Franţei. Legea se aplică în spaţiul public, ceea ce înseamnă pe stradă, în transportul în comun (nu şi automobilele personale), pe plajă, în parcuri, magazine, cafenele şi restaurante, bănci, gări, aeroporturi, administraţii, primării, tribunale, prefecturi, spitale, muzee, şi biblioteci.

Circulara care indică modul de aplicare a legii prevede "o anumită flexibilitate în apropierea lăcaşurilor de cult". Cei care încalcă legea riscă să fie pedepsiţi cu muncă în folosul comunităţii şi sunt pasibili de amenzi de maximum 150 de euro sau de pierderea cetățeniei franceze. Cei care forţează pe cineva să poate văllul integral riscă un an de închisoare şi 30.000 de euro amendă.

O manifestaţie împotriva legii a avut loc la Paris în această dimineaţă. Mai multe persoane au fost interogate. Sâmbătă, o altă manifestaţie nu a fost autorizată, de teama violenţelor.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei, legea va fi foarte greu de aplicat şi se va interveni în foarte puţine cazuri. Poliţia trebuie să "convingă" persoanele întâlnite să renunţe la vălul integral, fără a recurge sub nicio formă la forţă, iar la comisariat vor fi conduse doar cele care refuză să se legitimeze.

Legea franţuzească a fost criticată de către Comisia Europeană şi Amnesty Internaţional, fiind considerată o încălcare a libertăţii de expresie şi a religiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel