Sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. Arhim. Ciprian Grădinaru, APEL către enoriași: Să fim SOLIDARI

Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a făcut un apel către enoriași cu ocazia sărbătorii Sf. Arhangheli Mihail și Gavril.

"Îndemnăm pe toţi credincioşii, pe toţi oamenii, pe toţi românii din ţară şi de pretutindeni să fim solidari, să fim uniţi unii faţă de ceilalţi, să respectăm indicaţiile şi legislaţia indicată de autorităţi pentru că este spre binele nostru, spre a ne proteja pe noi, pentru a fi cât mai mult cu cei dragi ai noştri. Păstrând regulile şi indicaţiile autorităţilor, nu facem altceva decât să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei apropiaţi ai noştri, să uşurăm munca doctorilor din spitale, să nu fim povară pentru cei din mediul medical, de la spitale.

Mai mult decât atât, sănătatea e un mare dar de la Dumnezeu, pe care trebuie să-l preţuim şi să-l păstrăm pentru că dacă ne-am născut sănătoşi, trebuie să fim sănătoşi. Indicaţiile şi sfatul şi binecuvântarea mea ca duhovnic sunt să fim solidari şi să depăşim impasul şi încercarea aceasta", a declarat Arhim. Ciprian Grădinaru pentru Agerpres.

 

"Acest virus nevăzut"

El a urat tuturor românilor ca, în vremurile de încercare prin care trece ţara noastră, să aibă "îngeri păzitori, îngeri de lumină" care să-i întărească pentru a depăşi impactul pandemiei de COVID-19.

"Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca, în vremurile de încercare prin care trece ţara noastră şi întreaga omenire, să avem îngeri păzitori, îngeri de lumină care să ne întărească pe toţi creştinii în încercarea aceasta. Să nu trăim cu tristeţea că suntem singuri, că suntem părăsiţi, că nu avem ajutor, pentru că îngerul nostru păzitor este permanent cu noi, indiferent unde ne deplasăm sau ce facem.

Se bucură când facem o faptă bună, se întristează când facem un păcat sau o faptă rea. În contextul actual de pandemie, când acest virus nevăzut care decimează şi care a adus atâta suferinţă şi disperare în omenire, ne rugăm sfinţilor păzitori, Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi tuturor puterilor cereşti să păzească pe fiecare om, pe fiecare creştin, fiecare ţară, fiecare familie, să le dea bucurie, linişte, încredere, speranţă şi multă lumină ca să fim puternici şi să depăşim acest impact şi această grea încercare prin care trece omenirea în ziua de astăzi", a încheiat Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel