Samsung Electronics, profit dublu în ciuda problemelor cu Galaxy Note 7

Profitul Samsung Electronics în trimestrul patru din 2016 a fost mai mult decât dublu faţă de perioada similară din 2015, în pofida problemelor înregistrate la dispozitivele Galaxy Note 7, transmit DPA şi Reuters. 

Profitul net în perioada octombrie-decembrie 2016 a urcat la 7.100 miliarde de woni (6,13 miliarde de dolari), faţă de 3.200 miliarde de woni în trimestrul patru din 2015, pe fondul majorării preţurilor la chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat. Vânzările de telefoane mobile au înregistrat, de asemenea, creşteri, mai ales cele din gama premium: Galaxy S7 şi S7 Edge. 

Profitul operaţional în perioada octombrie-decembrie 2016 a crescut cu 50%, la 9.220 miliarde de woni (7,93 miliarde de dolari), în linie cu estimările anterioare ale grupului sud-coreean, de 9.200 miliarde de woni. Este cel mai mare profit operaţional trimestrial realizat de Samsung din 2013. Câştigurile de la divizia de chipuri de memorie au urcat cu 77%, la 4.950 miliarde de woni, în timp ce veniturile s-au menţinut la 53.300 miliarde woni. 

În luna octombrie 2016, la două luni de la lansarea pe piaţă a telefonului Galaxy Note 7, Samsung a decis să oprească producţia şi vânzarea acestui dispozitiv din cauza unor defecte susceptibile să provoace o explozie. De asemenea, Samsung a fost nevoit să retragă de pe piaţă aproximativ 2,5 milioane unităţi Galaxy Note 7. 

La Bursa de la Seul, acţiunile Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, televizoare şi chipuri de memorie, au închis marţi în creştere cu 0,26%, la 1.908.000 woni. 

Luni, Samsung Electronics a anunţat că lansarea smartphone-ului premium Galaxy S ar putea fi întârziată deoarece grupul sud-coreean vrea să îmbunătăţească siguranţa produsului, în urma finalizării investigaţiei privind defectele susceptibile să provoace o explozie la dispozitivele Galaxy Note 7, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel