Salvini consideră că Macron este 'periculos' și trebuie să se 'trateze'

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Vicepremierul Italiei Matteo Salvini a zis miercuri că Emmanuel Macron este un politician 'periculos' care ar trebui 'să se trateze', după ce preşedintele Franței de la Elysee a vorbit din nou despre posibilitatea trimiterii unor trupe în Ucraina cu scopul de a susține armata acesteia în războiul cu Rusia lui Putin, relatează AFP. 

Un obişnuit al declaraţiilor care fac notă discordantă faţă de politica pro-Kiev a şefei guvernului Italiei Georgia Meloni, liderul partidului de extremă dreapta Liga a reacţionat astfel în faţa jurnaliștilor după declaraţiile lui Macron şi ale fostului premier italian Mario Monti, care a zis şi el că, la un moment dat, ar putea fi 'necesară' trimiterea unor trupe străine în Ucraina. 'Ei ar trebui să se trateze', a zis Salvini despre Macron şi Monti.

'Cei care au această părere (că ar trebui trimise trupe în Ucraina - n.red.) şi o spun ca şi când ar fi ceva normal, este valabil deopotrivă pentru Macron şi Monti, sunt periculoşi', consideră vice-premierul italian. 'Dacă ei vor atât de mult să se bată, atunci să plece în Ucraina, mâine, sunt aşteptaţi acolo', a adăugat Matteo Salvini, care l-a acuzat şi în luna martie pe Emmanuel Macron de faptul că 'reprezintă un pericol pentru ţara noastră şi pentru continentul nostru'.

Reacţia lui Salvini de atunci venise după ce, la finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei organizată la sfârşitul lunii februarie la Paris, Macron a indicat prima dată posibilitatea ca unele state aliate ale Kievului să trimită trupe în Ucraina, deoarece, a motivat el, 'trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război'. Într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru The Economist, preşedintele Franței a reafirmat faptul că nu exclude posibilitatea trimiterii unor trupe străine în sprijinul Kievului.

În schimb, în declaraţia sa de miercuri în care i-a criticat pe Macron şi Monti, vicepremierul italian a lăudat discursul susţinut de preşedintele Rusiei Vladimir Putin la ceremonia în care acesta a fost reînvestit marţi în funcţie. 'Ieri, Putin a invitat, printre altele, la dialog şi sper că 2024 va fi anul păcii, nu al soldaţilor plecaţi să moară în Ucraina', a mai zis Salvini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel