EXCLUSIV  S-au apucat de videochat. Bulai: Eu chiar sunt și frumos / video

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

S-au apucat de videochat.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au avut un dialog amuzant la începutul emisiunii „Nod în papură”.

„Alfred, ce facem noi aici?! Practic stăm la o discuție video, așadar facem videochat”, a spus Val Vâlcu la DC News.

„Da, de ce nu?! Cine a stabilit că videochatul nu poate fi și plictisitor? Sau măcar amuzant, dacă nu este sexicios, deși mă rog, eu sunt frumos, deci ar trebui să fie frumos ce se vede”, a zis sociologul râzând.

Apoi, discuția a luat un ton serios și jurnalistul Val Vâlcu a întrebat de ce persoanele care fac videochat sunt etichetate într-un fel sau altul. 

Sexualitatea este un domeniu fascinant. În prima parte a secolului XX, societatea a fost extrem de pudică

„Se scot niște bani din expunerea corporalității, chestii care s-au făcut de-a lungul timpului sub diverse forme. Nu este ceva străin ființei umane. De altfel, să știi că este o chestie foarte ciudată. La cursul meu de sociologie, le spun și câteva lucruri despre sexualitate pentru că este o dimensiune a rolurilor de gen.

Băieții care sunt specialiști pe zona sexualității spun că toate perversiunile de astăzi au fost și acum 10.000 de ani. Nu este nicio diferență. Există în schimb o diferență între ceea ce se numește sfera privată și sfera publică. În zona privată, intimă, nu există nicio schimbare de 10.000 ani, dar în zona publică, da. Societatea a variat de la o perioadă la alta vizavi de la ce expui la ce nu expui. De exemplu, expunerea sânilor era o bagatelă în multe perioade istorice. Societatea, cu cât ascunde ceva, cu atât este mai interesant”, a explicat sociologul Alfred Bulai la DC News, în emisiunea săptămânală pe care o realizează alături de jurnalistul Val Vâlcu.

„Sexualitatea este un domeniu fascinant. În prima parte a secolului XX, societatea a fost extrem de pudică. Succesul psihanalizei a fost legat de faptul că marile frustrări sexuale erau legate de presiunile sociale uriașe vizavi de un model cultural”, a mai spus profesorul.

Răspunsul, pe larg, îl găsiți la începutul emisiunii „Nod în papură”:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel