Rusia se implică din nou în alegerile din SUA. Ce vizează hackerii

Hackerii din Rusia, China și Iran încearcă să spioneze persoane și grupuri implicate în alegerile prezidențiale din SUA 2020, spune Microsoft.

Microsoft confirmă că hackerii ruși care au încălcat campania democratică din 2016 sunt din nou implicați. Aceștia spun că e „clar că grupurile de activitate străine și-au intensificat eforturile” în aflarea de informații referitoare la alegerile din Statele Unite ale Americii.

Și Trump și Biden sunt vizați

Atât campaniile președintelui Donald Trump, cât și campanie lui Joe Biden sunt vizate de atacatorii cibernetici. În același comunicat, cei de la Microsoft au spus că hackerii ruși din grupul Strontium au vizat peste 200 de organizații, dintre care multe sunt legate de partidele politice americane, atât Partidul Republican cât și cel Democrat. Totodată, aceștia au menționat că atacatorii au vizat și partidele politice din Marea Britanie.

Tom Burt, vicepreședintele Microsoft a precizat că: „Similar cu ceea ce am observat în 2016, Strontium lansează campanii pentru a culege informații despre datele de logare ale oamenilor sau pentru a le compromite conturile, probabil pentru a ajuta la colectarea informațiilor.” În același timp, acesta a menționat și că hackerii chinezi au lansat atacuri împotriva persoanelor conectate la campania lui Biden, în timp ce hackerii iranieni au continuat eforturile de culegere de informații în ceea ce-l privește pe Trump, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel