'Rubberband', albumul 'uitat' al lui Miles Davis, va fi lansat în septembrie

Reputatul trompetist şi compozitor de jazz Miles Davis a profitat de perioada de odihnă prescrisă în 1982, când mâna i-a fost paralizată temporar, pentru a realiza o pictură pentru coperta albumului său 'Rubberband', care, după 34 de ani de ostracizare, va fi lansat în sfârşit în data de 6 de septembrie, relatează marţi EFE. 

Miles Davis, una dintre cele mai influente, inovatoare şi originale personalităţi muzicale din istoria jazz-ului şi inventator al unor stiluri ca bebop, cool jazz, modal jazz sau fusion, a decis în 1985 să renunţe la casa de discuri cu care colaborase timp de 30 de ani, Columbia Records, pentru a se duce la Warner Bros.Records. În octombrie acelaşi an, Miles (1926-1991) a început să înregistreze în Los Angeles 'Rubberband' cu producătorii Randy Hall şi Zane Giles. Modul său de a face muzică se schimbase radical, începând să includă şi ritmurile funk şi soul, în ideea de a colabora cu Al Jarrau şi Chaka Khan, pe care îi considera vehiculul ideal pentru noul său drum Între timp a apărut un proiect, care l-a interesat mai mult: 'Tutu', un alt album, pe care până la urmă l-a înregistrat.

În 2017, Hall, Giles şi nepotul lui Davis, Vince Wilburn, Jr., şi-au început colaborarea pentru a termina de înregistrat 'Rubberband', din care au fost difuzate în avanpremieră patru piese în 2018. Albumul editat de casa de producţii Rhino include 11 cântece, în care Wilburn cântă la baterie cum a făcut şi în sesiunile originale din 1985-1986. La versiunea finală au participat mai mulţi artişti invitaţi, printre care şi cântăreţele Ledisi - 'Rubberband of life'- şi Lalah Hathaway, fiica lui Donny Hathaway. Coperta albumului reprezintă o pictură abstractă a lui Davis, care, după ce a suferit de paralizie la mână, a decis să facă terapie cu ajutorul culorii şi al pensulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel