Românii suferă de sindromul nas în fund. S-a dovedit și în pandemie

pandemie
pandemie

În pandemie s-a dovedit, mai mult ca niciodată, că românii suferă de sindromul nas în fund.

Oamenii nu respectă distanțarea fizică fie că este pandemie, fie că nu este. La magazin, se apropie de celălalt până îi suflă în ceafă. În trafic, se apropie cu mașina, la stop, de celălalt participant la trafic, până ajunge în țeava de eșapament. Românii stau lipiți în orice situație și oriunde s-ar afla: autobuz, magazin, cu mașina pe șosele și lista poate continua.

Sindromul nas în fund

Jurnalistul Val Vâlcu a spus, la B1 TV, că „românii nu sunt obișnuiți să respecte distanțarea fizică la supermarket. Stau lipiți. Este sindromul nas în fund. Vedeți cum este și pe șosea: se bagă cu mașina în țeava de eșapament a celui din față”.

VEZI ȘI: Noi măsuri în pandemie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă vor fi luate, de Guvern, în următoarele zile, dar a atras atenţia că purtarea corectă a măştii va fi "absolut obligatorie", în spaţiile aglomerate, indiferent de incidenţa cazurilor de COVID-19.

"Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact. (...) Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă. Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate", a spus Rafila, la Palatul Victoria.

Întrebat despre sărbătorirea, în stradă, a momentului trecerii dintre ani, Rafila a replicat: "Vom discuta aceste lucruri, dar nu vor fi măsuri stupide care să facă imposibilă deplasarea, în timp util, la domiciliu. (...) Fiţi convinşi că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel