EXCLUSIV  Românii, speriați de spitale în pandemie. Răspunsul unui specialist SPULBERĂ tot!

Președintele Comisiei de Nefrologie din cadrul Ministerului Sănătății, prof. dr. Ana Liliana Tuță, a explicat dacă este sigur sau nu să mergi la spital, în România, în contextul actual.

„Sunt foarte sigure, fiindcă există un circuit foarte bine stabilit. Pacientul sosește, fie este programat, acum avem și pacienți cronici care vin la internare programați, sunt testați. Până în momentul în care vine rezultatul testului, sunt ținuți în salon izolați. Și, în momentul în care rezultatul textului vine negativ, continuă internarea pe secția respectivă din spital sau se rezolvă starea de urgență, într-o zonă de izolare. Dacă nu este o urgență, atunci este trimis către spitalele care îngrijesc pacienții Covid”, a spus dr. Tuță.

Deci, în acest moment, pacienții care intră în spital sunt testați. Toate spitalele sau aproape toate spitalele fac teste, și fac teste PCR. Se face și test rapid, pentru determinare de anticorpi, dar se fac teste PCR pentru pacienții cu spitalizări lungi, inclusiv cei cu spitalizări de o zi. Nu mai intră nimeni cu haine de stradă în spital și nici cu aparținători”, a explicat președintele Comisiei de Nefrologie a MS.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar, organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DCNews TV, DCNews, DCMedical și DCBusiness.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel