EXCLUSIV  Româncă din Israel: E clar că aici trăim istoria live / La ce se așteaptă în următoarele ore

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Tensiunile din Orientul Mijlociu au escaladat semnificativ noaptea trecută, când Iranul a lansat un atac cu drone, rachete de croazieră și rachete balistice asupra Israelului. Acest atac, considerat un act de represalii pentru un presupus raid aerian israelian asupra consulatului iranian din Damasc, a declanșat sirene de alarmă aeriană în tot Israelul.

Sistemul de apărare aeriană israelian, considerat unul dintre cele mai avansate din lume, a reușit să intercepteze 99% dintre proiectilele lansate de Iran. Potrivit surselor israeliene, doar câteva drone au reușit să pătrundă pe teritoriul israelian, provocând pagube minore.

Redacția DC News a contactat-o pe Anca Tal, româncă din Israel, care ne-a povestit experiența avută noaptea trecută:

”A fost o noapte plină de tensiune pentru că n-a fost clar ce ne așteaptă. Eu, dar și toți cunoscuții mei, ne-am lipit de televizoare și de computere. A fost o situație foarte ciudată din momentul în care s-a anunțat că deja a pornit spre noi primul val de drone, dar știind ca durează 7-9 ore, am avut timp sa ne organizăm.

Rachete balistice, care durează mult mai puțin... totuși ne-au grăbit cumva... La televizor toți vorbeau de faptul că nu trebuie să ne panicăm și se urmărea cum vin rachetele / dronele spre noi. Dar 99% din ce s-a tras a fost doborât încă înainte de-a intra în Israel. A fost ceva care a căzut într-un oraș beduin (nu sunt evrei acolo) și într-o bază militară de aviație. A fost rănită o mică beduină și au fost avariate câteva clădiri din bază, dar nimic serios. Noaptea a fost plină de tensiune. Ceea ce a intrat în Israel a ajuns în sudul țării, dar și deasupra Ierusalimului.

Concomitent cu ce s-a tras din Iran, au tras și Hamasul în sud și Hezbollah în nord. Eu și familia mea locuim în centrul țării, a fost foarte liniștit, dar e clar că a fost tensiune mare pentru că Israelul e mic, sudul țării e la distanță de o oră, două față de noi.

E clar că aici trăim istoria live.

Foto: Agerpres

La ora actuală nu e clar care este următoarea fază și dacă ea există. Dacă se vor decide să reacționeze în funcție de cantitatea de muniții care s-au tras în direcția Israelului, e clar că va fi o reacție dură. Israelul nu se teme de nimeni și are și foarte mulți aliați care îl ajută. Dar dacă se va reacționa în funcție de pagube...pai n-au fost pagube, deci poate nu reacționăm.

Oamenii au fost speriați ieri seara și au mers la cumpărături extra...ca să-și facă provizii, că nu se știe niciodată... Dar noi nu.

Și mai e ceva... Iranienii au spus că dacă Israelul va reacționa, ei vor reacționa și mai și... deci acum așteptăm. Dar pe străzi e lume, magazinele sunt pline, ne pregătim de sărbători.” a mai zis, pentru DC News Anca Tal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel