EXCLUSIV  Rogoz (SANADOR), despre nivelul de anticorpi după vaccinare. Unde s-a remarcat o diferență

Rogoz (SANADOR), despre nivelul de anticorpi după vaccinare. Unde s-a remarcat o diferență / Foto Pexels
Rogoz (SANADOR), despre nivelul de anticorpi după vaccinare. Unde s-a remarcat o diferență / Foto Pexels

Dr. Andrei Rogoz, coordonatorul Centrului de vaccinare Sanador, a spus, la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, că printre cei care se vaccinează se numără și persoane care au trecut prin infecția cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, a vorbit, printre altele, și despre monitorizarea anticorpilor. 

„Este o proporție destul de mare, cel puțin din personalul medical cu care s-a început, fiind categoria întâi inclusă în programul de vaccinare. O proporție mare dintre persoanele care au trecut prin boală și-a făcut și vaccinul, în condițiile recomandate. La două-patru săptămâni de la debut, când au dispărut semnele de boală, s-au vaccinat. Au un răspuns anticorpic mai mare decât al persoanelor care nu au trecut prin boală, în urma celor două doze”, a spus Andrei Rogoz, medic Specialist Boli infecțioase, Coordonatorul Centrului SANADOR de Vaccinare împotriva COVID-19.

Răspunsul la anticorpi după vaccin 

„Monitorizăm la personalul angajat răspunsul la anticorpi și am remarcat o diferență între titlul pe care îl atinge o persoană care a trecut prin infecție față de o persoană care nu a trecut, mai ales după prima doză sau, mai bine zis, înainte de rapel. Atunci e o diferență notabilă”, a mai spus acesta. 

VEZI ȘI: Test rapid coronavirus. Andrei Rogoz (SANADOR), mesaj important pentru românii care se testează acasă

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, eveniment online organizat de trustul presă DC Media Group, din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, StiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel