EXCLUSIV  Test rapid coronavirus. Andrei Rogoz (SANADOR), mesaj important pentru românii care se testează acasă

Testare. Foto ilustrativ: Pixabay
Testare. Foto ilustrativ: Pixabay

Andrei Rogoz, medic Specialist Boli infecțioase, Coordonatorul Centrului SANADOR de Vaccinare împotriva COVID-19, a vorbit despre ceea ce trebuie să facă cei care îşi fac acasă un test rapid Covid-19 iar acesta este pozitiv. 

"În cazul persoanelor care şi-au făcut un test rapid acasă, recomandarea standard este de a-şi valida acest rezultat printr-un test recoltat de o persoană cu pregătire medicală, existând erori posibile şi la recoltare şi la prelucrare. A circulat mult şi prin media un filmuleţ în care un parlamentar austriac reuşeşte să pozitiveze un test rapid folosind Coca-Cola.

Asta se datorează folosirii incorecte a testului, în sensul în care soluţia de buffer care trebuie adăugată nu a mai fost pusă şi poţi nu să falsifici, dar să obţii nişte rezultate fals pozitive dacă prelucrezi incorect sau dacă sunt făcute de persoane care nu au pregătire", a atras atenţia medicul Andrei Rogoz (SANADOR), în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel