Rezultate provizorii CCSB, ora 11:00: DA - 91%

Majoritatea celor care s-au prezentat la vot până la ora 11:00 au votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu, potrivit unor rezultate provizorii ale CCSB.

Conform Companiei de Cercetare Sociologica şi Branding, CCSB, până la ora 11, 91% dintre persoanele cu drept de vot care s-au prezentat la referendum au votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, informează Antena 3.

Doar 9% dintre votanţi mai vor ca Traian Băsescu să îşi continue mandatul de preşedinte.

Datele colectate de CCSB nu cuprind şi secţiile de votare din străinătate.

Pentru ca referendumul să fie validat trebuie să se prezinte la vot 50% plus 1 dintre alegătorii înscriși pe liste. Cu alte cuvinte trebuie să se prezinte peste 9 milioane de alegători din totalul de 18 milioane.

Prezența la vot  până la ora 11: 30 este de 14,10%, conform numărătoii paralele făcute de partide. Prezenţa mare la referendum la primele ore ale dimineţii este pusă de sociologul Alfred Bulai pe seama căldurii. El susţine că de acum încolo va scădea semnificativ procentul celor care vor ieşi la urne, iar spre seară este de aştepat să crească. Bulai susţine că USL a avut la locale un sprijin de peste şase miloane de oameni, iar pentru acest referendum trebuie să mobilizeze peste nouă milioane de oameni. Diferenţa de trei milioane ar putea fi acoperită din electoratul PPDD şi cel al UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel