Revocare Renate Weber. Kelemen Hunor, UDMR, despre revocarea Avocatului Poporului: Nu văd motivele

foto Facebook Avocatul Poporului
foto Facebook Avocatul Poporului

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a vorbit despre schimbarea lui Renate Weber. Revocarea Avocatului Poporului nu este văzută ca o urgență de către vicepremier. 

Întrebat dacă trebuie schimbat Avocatul Poporului, Kelemen Hunor a răspuns, la Digi24: ”Nu știu, când vom vedea raportul, atunci vom da un răspuns. Eu n-am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcție, dar nu văd motivele pentru care, în acest moment, trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei, trebuie să vedem raportul pregătit de Comisiile Juridice. Dacă raportul va spune că a greșit doamna Weber, va fi schimbată prin votul Parlamentului.”

”Dacă raportul va fi convingător, Renate Weber va fi schimbată fără regrete”

Vicepremierul a mai spus că ”am văzut că ceea ce a făcut Avocatul Poporului de un an și jumătate poate fi discutat oricât de mult vrem. Unii au fost mulțumiți, alți nu au fost mulțumiți. Așa este și cu CCR, și cu justiția, dar nu e treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o OUG. A atacat o OUG, a pierdut. A atacat o altă OUG, a câștigat. Este menirea Avocatului Poporului să atace o OUG dacă crede că este cazul. Nu voi discuta politic aceste aspecte. Voi vedea raportul și, dacă raportul va fi convingător, va fi schimbată. Niciun regret nu avem aici”. 

Liderul UDMR a precizat că nu se lansează nici în atacuri, nici în apărarea Avocatului Poporului.

”Dacă a făcut treaba cum scrie în Constituție și-n legea privind funcționarea instituției Avocatului Poporului, atunci nu e nicio problemă, trebuie să așteptăm cu răbdare acest raport”, a conchis el subiectul. 

Sursă foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel