Rețetă simplă și ieftină. Gogoși spiralate din aluat dospit

Rețeta pentru gogoși spiralate din aluat dospit. Sunt moi, firavi, apetisanți și cu aromă de vanilie.

Rețeta pentru gogoși spiralate din aluat dospit. Sunt moi, firavi, apetisanți și cu aromă de vanilie, conform retete-usoare.eu.

INGREDIENTE:

– 500 g de făină;

– 250 ml de lapte călduț;

– 1 lingură de drojdie uscată;

– 2 linguri de zahăr;

– 1 linguriță de sare;

– 1 ou;

– 40 g de unt;

– 4 g de praf de copt;

– zahăr

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: adăugați laptele călduț și drojdia uscată într-un bol. Amestecați ușor cu un tel, apoi adăugați zahărul, sarea și oul și încorporați ingredientele între ele.

2. Adăugați untul și amestecați din nou. Apoi adăugați praful de copt cernut împreună cu făina și frământați aluatul. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de o oră într-un loc cald.

3. Transferați bila de aluat pe masa curată de lucru, împărțiți-o în 10 părți egale, modelându-le în formă de biluțe. Lăsați-le pe masă să se „odihnească” timp de 15 minute.

4. Luați câte o biluță și rulați-o într-un fâșie de aluat. Așezați-o în formă de spirală pe un pătrat din hârtie de copt. Procedați astfel cu toate biluțele. Acoperiți-le pe toate cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

5. După aceasta, puneți câte o gogoașă cu tot cu hârtie într-o cratiță încinsă cu mult ulei și prăjiți-le la foc moderat pe ambele părți, până se vor rumeni. Când le veți întoarce pe partea cealaltă, să îndepărtați hârtia.

6. Transferați gogoșii pe un platou, înmuiați-i în zahăr pe ambele părți și serviți-i cu multă plăcere!

VEZI ȘI: Papanași delicioși cu smântână și dulceață. Rețeta este foarte simplă!

Papanașii cu smântână și dulceață se numără printre desrturile preferate ale românilor. Iată cât de simplu se  prepară...

Ingrediente

- 500 gr brânză dulce de vaci
- 100 gr zahăr
- 350 gr făină (350-400 gr, depinde de cantitatea de zer din brânză)
- 2 ouă
- 2 pliculeţe zahăr vanilinat
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
- 1 praf de sare
- ulei (pentru prăjit)
- 200 gr smântână (200-300 gr)
- dulceaţă de căpşune (sau de care aveţi prin cămară)

Cum se prepară

Amestecăm brânza scursă bine de zer cu zahărul, ouăle, bicarbonatul de sodiu alimentar, sarea. Încorporăm făina şi frământam uşor, până obţinem un aluat fraged ce nu se lipeşte de mâini, scrie petitchef.ro. Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15-20 min.

Împărţim aluatul în porţii potrivite şi modelăm papanaşii în palmă sau pe blatul de lucru. Cu degetul mare formăm gaura specifică acestora şi apoi facem şi biluţa corespunzătoare. Nu faceţi papanaşii prea mari pentru că la prăjit se vor mări/ umfla foarte mult. Cumpăraţi brânză scursă bine de zer sau o puteţi pune la scurs într-o sită.

Punem ulei la încins într-o crăticioara şi începem să prăjim papanaşii şi biluţele, pe ambele părţi câteva minute, până când se rumenesc şi capătă o culoare frumoasă. După ce îi prăjiţi pe toţi, urmează partea în care îi ornaţi cu smântână şi dulceaţă în cantitatea dorită de voi, iar apoi îi puteţi servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel