Rețetă plină de savoare. Zacuscă de vinete cu gălbiori

pexels
pexels

Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat o rețetă de zacuscă de vinete cu gălbiori.

Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat o rețetă de zacuscă de vinete cu gălbiori.

Ingrediente

3 kg de vinete

2 kg ardei capia

1 kg roșii

500 gr ceapă

1-2 căței de usturoi

500 gr gălbiori

250 ml uleisare și piper

1 ardei iute

Mod de preparare

Respectând pașii indicați de Vlăduț, vei obține o zacuscă extrem de reușită și ca gust și ca textură.

Primul pas constă în coacerea vinetelor și curățarea acestora cât încă sunt fierbinți, dar nu sub jet de apă rece. Ne umezim constant degetele și curățăm rapid vinetele. Așezăm vinetele în site, sau pe un plan înclinat pentru a se scurge de sucul amărui.

Între timp, coacem și ardeii și îi curățăm, în acelaș mod ca și vinetele, umezindu-ne degetele cu apă rece. Lăsăm ardeii într-o sită, la scurs, dar nu arăuncăm sucul lăsat de ei ci îl vom folosi la fierberea zacuștii.

Între timp, ne ocupăm de sosul de roșii, de ceapă și de gălbiori. Curățăm roșiile și le tocăm mărunt, apoi le punem la fiert cu 2-3 linguri de ulei. le lăsăm să fiarbă până scad la jumătate și se transformă într-un sos de roșii dens și gustos. Adăugăm în sosul de roșii și un cățel de usturoi răzuit și îi potrivim gustul cu sare și piper.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori apoi o punem la călit în ulei. O lăsăm să se pătrundă ușor, dar cu grijă să nu se prăjească, apoi o stropim constant cu suc de la ardei și o fierbem până se pătrunde definitiv. Gălbiorii îi spălăm și îi ștergem bine cu prosoape de hârtie absorbante, apoi îi tocăm tot grosier. Îi punem la prăjit în baie de ulei, cu 2 căței de usturoi tocați mărunt.

Când avem vinetele coapte și răcite te tocăm grosier. La fel tocăm și ardeii, tot grosier și putem pune zacusca la fiert.

În vasul cu ceapa distuită în ulei și suc de ardei, adăugăm sucul de roșii. Le mai fierbem puțin împreună după care adăugăm ardeii copți. Din nou mai fierbem ingredientelele pentru câteva minute și adăugăm vinetele. Din acest moment mai fierbem zacusca 15-20 de minute, iar spre final de fierbere adăugăm și gălbiorii. Potrivim gustul cu sare și piper și punem zacusca fierbinte în borcanele deja sterilizate. Închidem bine capacele borcanelor cu zacuscă și punem borcanele în cuptorul fierbinte, cu focul stins. Le lăsăm acolo până când se răcesc, apoi le putem trece în cămară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel