Rețetă plină de savoare. Gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles

Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.

Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de gnocchi de casă cu sos de brânzeturi și varză de Bruxelles.

Ingredientele

Ingredientele pentru această rețetă se împart în tri categorii: pentru gnocchi, pentru sosul de brânzeturi și perntru preparare varză de Bruxelles.

Ingrediente pentru gnocchi de cartofi:

4 cartofi medii

sare2 ouă

făină

Ingrediente pentru sosul de brânzeturi:

100 gr unt

1 linguriță ulei de măsline

1 ceapă

1 cățel de usturoi

150 gr carne de porc crud-afumată

200 gr brânză cremoasă

150 gr brânză cu mucegai

50 gr parmezan

100 gr cașcaval

50 gr parmezan

600 ml smântână lichidă

Pentru preparare varză de Bruxelles:

400 gr varză de Bruxelles

1 ceapă

1 morcov

1 cățel de usturoi

cimbrișor

pătrunjel

sare

unt

ulei de măsline

Mod de preparare

Se începe cu prepararea gnocchilor, apoi se continuă cu varza de Bruxelles și la final sosul de brânzeturi în care se vor răsfăța atât gnocchii cât și varza de bruxelles.

Cum se prepară gnocchi de cartofi

Se spală bine cartofii și se fierb în apă cu sare până încep să se pătrundă și să se decojască. Se scurg, se lasă la răcit, se decojesc și se toacă mărunt, apoi se pasează. Se adaugă un ou și făină, atât cât să devină compoziția consistentă și să se poată prelucra. Se formează gnocchii care se fierb în apă cu sare. Apoi se scurg și se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se presară puțin piper și sare, dacă mai necesită.

Cum se pregătește varza de Bruxelles

Se pune o oală cu apă la fiert și se adaugă o ceapă curățată și crestată. un morcov curățat și tăiat în bucăți mai mici, un cățel de usturoi. 1-2 crenguțe de cimbrișor și câteva fire de pătrunjel verde. Se lasă apa să fiarbă până când se aromatizează bine de la adaosul de ingrediente apoi se blanșează varza de Bruxelles în ea.

Într-o tigaie se pune unt cu ulei, se adaugă carnea de porc și un cățel de usturoi și se amestecă până când acestea își lasă aromele în grăsimea înfierbântată. Se scot și se adaugă varza de Bruxelles. Se trage ușor la tigaie, apoi se scoate în alt vas. În locul acesteia se trag la tigaie și gnocchii scurși, și se adaugă brânzeturile răzuite și smântâna. Se amestecă până se formează un sos cremos de brânzeturi, apoi se adaugă varza de Bruxelles și carnea și se stinge focul. La final, se mai adaugă și puțin cașcaval răzuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel