Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de cașcaval pane cu sos de brânză și hrean.
Pentru cașcaval pane:
1 roată mică de cașcaval clasic
1 roată mică de cașcaval afumat
3-4 ouă
sare și piper
1-2 linguri de făină
150 gr pesmetulei pentru prăjit
Pentru sos de brânză cu hrean:
250 gr smântână fermentată
1 lingură pastă de hrean, sau hrean proaspăt răzuit
300 gr cremă de brânzăsare și piper
dulceață de coacăze
Metoda preparării cașcavalului pane este clasică, îsă pentru un aspect plăcut, dar și pentru o preparare uniformă, Vlăduț recomandă cașcavalul rotund.
Cum se prepară cașcaval pane
Se începe cu porționarea cașcavalului în felii rotunde de maxim 3-4 cm grosime. Într-un bol, se amestecă bine ouăle cu un praf de sare, unul de piper și puțină făină. Feliile de cașcaval se trec prin acest amestec, apoi prin pesmet și se rumenesc frumos în ulei încins, la foc intens. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.
Tot din categoria rețetelor de gustări cu cașcaval puteți opta pentru a prepara rețeta de bulete de cașcaval.
Este recomandat ca intensitatea focului să fie mare pentru a se rumeni cașcavalul rapid și a nu avea timp să se topească.
Cum se prepară sosul de brânză cu pastă de hrean și dulceață de coacăze
Se pune smântâna în bolul mixerului și se amestecă până devine ușor spumoasă. Se încorporează, treptat, crema de brânză, amestecând ușor pentru a rămâne sosul ușor aerat. Apoi se adaugă pasta de hrean, sau hrean proaspăt răzuit. Se adaugă câte puțin și se gustă, până se atinge gustul optim. Se mai presară puțină sare și piper, iar la final, se adaugă dulceață de coacăze, după gust. Se poate folosi dulceața preferată, dar important este să fie ușor acrișoară.
Cașcavalul pane se servește ușor cald, cu deliciosul sos de brânză cu hrean și dulceață.
VEZI ȘI: Rețetă rapidă. Plăcinte cu cașcaval, ouă și verdeață
Foarte pufoase, aromate și gustoase! Se prepară ușor și rapid, conform retete-usoare.ro.
Pentru aluat:
-2 pahare de făină;
-o linguriță de zahăr;
-½ linguriță de sare;
-250 ml de chefir;
-o linguriță de bicarbonat de sodiu;
-200 g de cașcaval.
Pentru umplutură:
-2 ouă;
-½ legătură de ceapă verde;
-2-3 fire de mărar.
Puteți să folosiți orice umplutură: șuncă, carne fiartă, ciuperci prăjite, brânză etc.
Altele:
20 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui — pentru modelat (+ pentru prăjit).
Volumul paharului folosit este 250 ml.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu