Republica Moldova: Adriana Beţişor a demisionat din funcţia de procuror-şef interimar

Adriana Beţişor a demisionat din funcţia de procuror-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie a Republicii Moldova, anunţă presa de peste Prut. Informaţia a fost confirmată de serviciul de presă al instituţiei. 

Adriana Beţişor a fost numită în funcţia de procuror-şef interimar la Procuratura Anticorupţie la începutul lunii mai a anului curent, după ce Viorel Morari a renunţat la conducerea acestei instituţii, precizează Radio Chişinău. Recent, premierul Maia Sandu a declarat că Adriana Beţişor ar trebui să demisioneze şi să fie deferită justiţiei din cauza modului în care a fost instrumentat dosarul lui Ilan Şor după ce s-a decis aplicarea sechestrului pe averea fostului primar de Orhei.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie din Republica Moldova au cerut mandat de arestare pe numele controversatului om de afaceri Ilan Şor şi darea acestuia în urmărire. 'Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Beţişor l-a lăsat pe Şor în libertate, cheltuind banii furaţi de la cetăţeni, pentru că aşa i-a dictat şeful său Plahotniuc, şi că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Şor ori de a cere mandat de arestare', a declarat Maia Sandu imediat după această decizie a Procuraturii Anticorupţie.

Premierul Republicii Moldova a subliniat că Şor este principalul beneficiar al furtului miliardului. Furtul Miliardului este numele dat de presa de la Chişinău acestor maşinaţiuni financiare prin care, în perioada 2012-2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială şi Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldoveneşti, pe atunci echivalentul unui miliard de dolari americani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel