Remus Cernea vrea ca televiziunile să difuzeze un minut de știință pe zi

mass-media
mass-media

Remus Cernea este de părere că televiziunile de știri din România trebuie obligate să difuzeze un minut de știință pe zi.

Remus Cernea a explicat inițiativa sa la RFI, fiind de părere că ”dacă vom sprijini cultura ştiinţifică şi spiritul ştiinţific, avem o şansă să construim ceva durabil în ţara asta”.

"Cred că în România trebuie să facem eforturi de a readuce un prestigiu pentru ştiinţă. Am văzut că sunt spaţii generoase acordate pentru pseudo-ştiinţă la anumite posturi tv. De aceea, cred că este important să avem măcar câte un minut de ştiinţă şi tehnologie la ştirile posturilor tv".

CITEȘTE ȘI: Religia în școală. PF Daniel cere sprijin Senatului privind inițiativa lui Remus Cernea

"Ştiţi că sunt acele analize care arată că în România foarte-foarte mulţi cetăţeni, procente de 45% nu cunosc lucruri elementare care ţin de ştiinţă (...). Cred că ar fi de mare interes, iar pentru televiziuni ar fi un minut de ştiinţă şi tehnologie care le-ar putea aduce un plus de audienţă, de ce nu?", crede parlamentarul.

"Un minut pe zi, la principalul jurnal, care poate fi reluat şi la celelalte jurnale, dar la jurnalul principal sau de maximă audienţă, la ora 19, 20, 21, depinde post, să fie măcar un minut de ştiinţă şi tehnologie. Aici intră inclusiv teme de mediu. Dacă vom sprijini cultura ştiinţifică şi spiritul ştiinţific, avem o şansă să construim ceva durabil în ţara asta. Dacă nu, vom avea mari probleme şi în viitor", a spus Remus Cernea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel