Remaniere Guvern Dăncilă. Chirieac, despre ministrul care trebuie schimbat: A făcut o gafă monumentală

Scutaru Cristina / 24 Martie 2019 / 20:15 Salveaza PDF Comentarii
Guvern Dăncilă remaniere
Descriere foto: Guvern Dăncilă remaniere

La România TV s-a discutat despre schimbările din Guvernul Dăncilă.

Aflat în platoul România TV, Bogdan Chirieac a spus că există un ministru care ar trebui schimbat din funcție cât mai repede din cauza unei mișcări revoltătoare pe care a făcut-o.

”Ministrul Culturii - Daniel Breaz - ar trebui să fie pe lista remanierii guvernamentale. A promovat, în mod absurd, Directiva Copyright care urmează acum să fie votată în Parlamentul European. Este o directivă care șterge de pe hartă presa online din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România. Articolul 13 omoară indexarea pe Google. Este o problemă de mare impact”, a zis Bogdan Chirieac la România TV.

”Sper că este pe lista respectivă (n.r - a remanierii). România încheie bine Preşedinţia Consiliului UE, dar avem această gafă monumentală a ministrului Breaz”, a mai spus analistul politic.

Marți, 26 martie, la 12,30, în Parlamentul European va avea loc votul pentru Directiva Copyright

 

Dosarul Directiva Copyright este în discuție de doi ani. Patru state înaintea României l-au amânat. Situația este contondentă, cu grave repercusiuni economice, politice și sociale. Până când, la 1 ianuarie, România a preluat președinția UE. Dosarul a fost preluat de ministerul Culturii, condus de Daniel Breaz. Domnia sa reprezintă întruchiparea perfectă a zicalei cu prostul harnic. Cum credeți că a vrut domnul ministru să fie mai breaz decât predecesorii săi? A luat dosarul și l-a votat în COREPER. Altfel spus, ministerul european al Culturii a zis da pentru Directivă, a spus Bogdan Chirieac într-un editorial.

Breaz nu a simțit nevoia să se consulte cu presa online. Practic, cu excepția unui trust sau două, cu capital străin, toți ceilalți producători de presă din România nu vor mai fi indexați de Google. Același lucru este valabil în toată Europa Centrală și de Est și parțial în cea de Sud. Pentru ca incompetența să fie totală, ministrul Breaz s-a lăudat la Radio România Internațional cu "victoria" sa. Este un exemplu tipic de eroare fundamentală, pe care un membru al Guvernului o poate face într-un stat democratic. Total nepregătit pentru funcția ocupată, el poate produce daune uriașe nu doar țării sale, dar și unei bune părți din restul Europei.

Bogdan Chirieac, într-un editorial pe DC News, a explicat, pe larg, acest subiect. Vă invităm să-l citiți AICI.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27