Directivă drepturi de autor. Cel mai convingător argument, DECISIV

Directiva copyright
Directiva copyright

Recent, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) din Germania - partidul cancelarului Angela Merkel - și partidul Uniunea Socială Creștină (CSU) au furnizat de departe cel mai convingător argument de până acum pentru o amânare a votului Directivei drepturilor de autor în Parlamentul European, care ar trebui să aibă loc, în mod normal, imediat după dezbaterea din plen, prevăzută pentru data de 26 martie.

În urma unei inițiative a secretarului general al partidului, Paul Ziemiak, a prezentat o poziție privind implementarea viitoare a directivei UE în legislația națională.

Filtrele, o problemă sensibilă

Filtrele de încărcare pot duce la suprapuneri, pe care chiar și raportorul parlamentar al UE Axel Voss (CDU, landul Renania de Nord-Westfalia) le-a recunoscut într-un interviu. În Germania, filtrele de încărcare sunt o problemă la fel de sensibilă, deoarece sunt divizibile. Acordul scris pe baza căruia CDU și CSU au format o altă coaliție guvernamentală cu aproximativ un an în urmă, cu Partidul Social Democrat din Germania (SPD) exclude în mod explicit filtrele de încărcare dar, un compromis la nivel UE între guvernele german și francez, a avut drept rezultat o adoptare majoritară în cadrul Consiliului UE pentru articolul 13 din propunerea de directivă privind dreptul de autor pe piața unică digitală ("Directiva UE privind drepturile de autor"). CDU a negat în mod constant și vehement că articolul 13 din formularul său post-trialog ar implica filtre de încărcare. Dar criticii au insistat că acestea ar fi o consecință practică impusă din necesitate, iar în ultimele săptămâni, doi politicieni SPD cu funcții de conducere de rang înalt au subminat strategic - chiar se poate spune că au "torpilat" - această reprezentare.

Votul final, săptămâna viitoare

Comisarul federal pentru protecția datelor și libertatea de informare, Ulrich Kelber, a analizat care ar fi implicațiile negative ale filtrelor de încărcare asupra confidențialității datelor din cauza unei noi concentrări a traficului pe internet, deoarece numai câteva companii ar fi în măsură să ofere o astfel de funcționalitate (și astfel ar trebui să se bazeze practic pe soluțiile lor). El a exprimat această preocupare având în vedere lipsa unei propuneri de punere în aplicare a articolului 13 fără astfel de filtre.

Un secretar de stat al Ministerului Federal al Justiției și Protecția Consumatorilor a răspuns la o întrebare din partea unui membru liberal al Parlamentului și a admis în răspunsul transmis ministerului - care a constituit în mod oficial „poziția guvernului federal" -, ca volumele mari de date ar necesita practic astfel de filtre.

Documentul de poziție a CDU și CSU argumentează că urmărește să atenueze impactul pe care l-ar putea avea transpunerea directivei în legislația națională cu principiul director de favorizare a plăților către deținătorii drepturilor de autor (fără a le priva dreptul de a solicita eliminarea acestora) în ceea ce privește blocarea preventivă. Aspectul procedural este cel mai urgent: joi (21 martie), Conferința președinților Parlamentului European va trebui să adopte în mod oficial o agendă bazată pe votul în plen cu privire la drepturile de autor care ar trebui să aibă loc săptămâna următoare.

"În opinia mea, documentul CDU și CSU - fie că este sau nu suficient -, în mod indirect, oferă trei motive întemeiate pentru amânarea votului în plen al Parlamentului European", a spus Ulrich Kelber.

Germania, o minoritate în lumea digitală

"Cea mai puternică problemă este că politicienii CDU și CSU au susținut în mod constant, în ultimele săptămâni, că trebuie să se încheie un proces legislativ care se desfășoară de mai mulți ani, protestele publice crescând doar în ultimele luni. Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele, așa că tocmai au recunoscut că este justificată o discuție ulterioară la nivelul UE. Densitatea neobișnuit de mare a greșelilor din această lucrare arată graba autorilor de a întocmi acest document", se arată în punctul de vedere al lui Ulrich Kelber.

"Decizia de implementare a filtrelor, trecând peste cât de nelegală sau utilă este propunerea, nu ameliorează / nu elimină preocupările privind filtrele de încărcare, și să presupunem că implementarea germană nu ar fi efectiv anulată de Curtea de Justiție Justiția UE. Pe această bază optimistă, toți europenii ar trebui să beneficieze de aceasta; lipsa de coerență între implementările naționale ar trebui minimalizată din motive de piață unică digitală; solicit CDU și CSU să recunoască realitatea comercială conform căreia Germania, nu reprezintă decât o minoritate a pieței unice digitale, astfel încât, chiar dacă legea germană conținea o soluție valabilă și viabilă pentru filtrele de încărcare, piața unică digitală ar trebui să le pună în aplicare cu precauție, pentru a evita problemele de răspundere din alte țări", a mai spus Ulrich Kelber.

"Documentul CDU / CSU se arată că se iau "foarte în serios" criticile cetățenilor. Nu este un secret faptul că alegerile pentru UE vor avea loc la două luni după data vizată în prezent a votului în plen și că campania electorală a CDU și CSU a fost deja afectată în diferite moduri (atât în lumea digitală, cât și în cea fizică). O amânare a votului în plen ar fi cea mai bună modalitate - cea mai semnificativă și cea mai utilă – prin care CDU și CSU să demonstreze că înțeleg preocupările publice", a conchis comisarul federal pentru protecția datelor și libertatea de informare.

Vezi și:  Directiva Copyright. Art. 11 și 13, "cele mai dăunătoare". VOT final care ar putea distruge Internetul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel