REFERENDUM: Comisia juridică, raport favorabil

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. 

Proiectul prevede că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

"În mod esenţial este vorba despre termenul de 30 de zile, în mod obligatoriu, de organizare a referendumului după data la care se consideră adoptat proiectul de lege de revizuire a Constituţiei", a declarat deputatul PNL Ioan Cupşa, membru al comisiei, potrivit Agerpres.

Deputaţii din Comisia juridică au decis să fie sesizată Curtea Constituţională în termen de două zile de la data adoptării de către Parlament a proiectului de revizuire a Constituţiei, a mai spus Cupşa.

"Curtea Constituţională nu va fi sesizată de îndată, ci în termen de două zile de la data adoptării de către Camere sau de Camerele reunite a proiectului de iniţiativă legislativă de revizuire. Se duce la Curte, în cinci zile trebuie să decidă, oricum se sesizau din oficiu, de îndată ce noi ne pronunţam, dacă depăşeşte sau nu limitele revizuirii Constituţiei. (...) Dacă limitele privind revizuirea au fost depăşite, proiectul se reîntoarce şi reîncepe procedura", a explicat deputatul PNL.

Raportul urmează să intre marţi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel