Referendum anticorupție. Nicolicea: Efecte negative pe plan extern

 Deputatul PSD Eugen Nicolicea consideră că prin referendumul propus de către preşedintele Klaus Iohannis se pune la îndoială dorinţa poporului de a lupta împotriva corupţiei, ceea ce ar putea avea efecte negative pe plan extern. 

"Tema este una generoasă, largă - lupta împotriva corupţiei. Dar, atenţie la efecte, fiindcă nu se pune problema (...) de a pune la îndoială o anume parte a clasei politice sau toată clasa politică cu privire la voinţa de luptă împotriva corupţiei. Aici, prin această întrebare, se pune la îndoială dorinţa poporului român de a lupta împotriva corupţiei, iar efectele internaţionale pot să fie negative, pentru că, dacă preşedintele are o îndoială cu privire la dorinţa poporului român, vă daţi seama că prin asta negăm chiar tratate internaţionale, cum ar fi Convenţia de luptă împotriva corupţiei de la New York. Noi ne afirmăm sprijinul pentru această temă şi vom sprijini ca şi rezultatul referendumului să fie favorabil într-o măsură extraordinar de mare pentru a combate această idee lansată de preşedintele României - cum că poporul român nu şi-ar dori lupta împotriva corupţiei", a spus Nicolicea, luni, în plenul Parlamentului. 

Social-democratul a susţinut că este necesar să se facă distincţia între textul constituţional privind exprimarea suveranităţii poporului prin referendum şi cel referitor la exprimarea voinţei poporului asupra unei teme fiindcă "la exprimarea suveranităţii rezultatul referendumului este obligatoriu, iar la exprimarea voinţei - rezultatul este consultativ", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel