Recompensa pe care o vor primi 7 căutători de comori din Buzău. Vor primi 30% din valoarea tezaurelor găsite. E vorba de mii de euro

Recompensa pe care o vor primi 7 căutători de comori din Buzău. Vor primi 30% din valoarea tezaurelor găsite. E vorba de mii de euro / Foto: Pixabay, de Monika
Recompensa pe care o vor primi 7 căutători de comori din Buzău. Vor primi 30% din valoarea tezaurelor găsite. E vorba de mii de euro / Foto: Pixabay, de Monika

Află în articol ce recompensă vor primi șapte căutători de comori din Buzău. 

Şapte căutători de comori din Buzău vor fi răsplătiţi cu peste 10.000 de euro, după ce în ultimii doi ani au descoperit mai multe obiecte de tezaur pe care le-au predat autorităţilor. Potrivit legii, persoanele care descoperă astfel de tezaure pot solicita statului acordarea a 30 la sută din valoarea estimată a bunurilor la momentul plăţii.

”Cei 7 buzoieni au descoperit pe raza comunei Costeşti un tezaur compus din 2.564 de monede, tezaur medieval, încă un tezaur dacic, un alt tezaur medieval, dar de dimensiuni mult mai mici, plus alte câteva elemente de bijuterie şi decor vestimentar.

Este vorba despre o cană cu toartă şi 2.517 piese din metal, reprezentând monede de diferite tipuri. Obiectele arheologice descoperite au fost evaluate de un expert autorizat de Ministerul Culturii la valoarea de 33.618 euro. Cei 7 buzoieni sunt deţinători autorizaţi de detectoare de metale, care de-a lungul timpului au mai făcut descoperiri de tezaure pe teritoriul judeţului Buzău”, a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache, potrivit Adevărul.

Astfel, consilierii judeţeni buzoieni au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei șapte buzoieni îşi vor primi echivalentul a 30 la sută din valoarea tezaurelor găsite. Aceștia au de împărțit între ei puțin peste 10.000 de euro.

Un bătrân a găsit 100 000 de euro şi bijuterii din aur la gunoi! Poliţia i-a zis că poate păstra comoara

Scena parcă ruptă din filme s-a întâmplat lângă Hanau. Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii, scrie Frankfurter Rungschau. Pensionarul a găsit bijuterii și bani în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau în noiembrie anul trecut. Timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat. Acum, i-au comunicat celui care a găsit comoara că o poate păstra. Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului. Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu.

90 de bijuterii de aur – inele, coliere - și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp, potrivit sursei citate. Bărbatul a anunțat imediat polițiștii, care l-au căutat pe proprietar în toată țara. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată. Legea prevede că o persoană devine proprietar al lucrului găsit, dacă în șase luni de la raportarea către poliție proprietarul nu este găsit.

Tezaurul din fundul curţii

Un bărbat din Dolj a găsit o comoară de pe vremea romanilor, veche de 2.300 de ani, în timp ce săpa în curte. Mai exact, peste 100 de monede romane și podoabe de argint. "Obiectele au fost găsite de un localnic din comuna Pielești, în luna mai a anului trecut. Acesta făcea săpături în grădina din curte, cu scopul amenajării unei piscine, dar a oprit lucrările în momentul în care a găsit o oală de ceramică plină cu monede. Imediat a anunțat autoritățile, iar vasul a fost preluat pentru expertiză de către specialiștii Direcției Județene pentru Cultură Dolj", este precizarea președintelui CJ Dolj la momentul descoperirii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel