Război total în PDL: presa portocalie atacă rudele lui Blaga

Războiul din PDL se poartă în presa portocalie. Evz.ro îl atacă pe Blaga: ziarul scrie că o firmă deținută de ginerele și de cuscra președintelui PDL  și-a mărit cifra de afaceri, în numai doi ani, de 341 de ori. Deși în 2010, când era ministru de Interne, Blaga susținea că i-a transmis ginereului să nu mai participe la licitații „cât eu am o funcție publică”, acesta și-a văzut de treabă. Cele mai multe contracte pe care le-a încheiat firma ginerelui au fost cu statul, el câștigând licitații și de pe locul doi.

Deși medic stomatolog de profesie, ginerele lui Vasile Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, a înființat împreună cu mama sa, Aurora Mariana, firma de pază și protecție Axis Corporate Security SRL. Firma a fost fondată pe 24 aprilie 2009, la un an după ce Rudeanu s-a căsătorit cu fiica actualului președinte al PDL, Agathe. În primul an de la înființare, Axis a avut o cifră de afaceri de 27.394 de lei.

Despre Axis, presa centrală a scris în 2010 că a câștigat un contract de 2,5 milioane de lei de la CNADNR, în asociere cu firma Nei Guard SRL, deținută de omul de afaceri Mihai Neicu, mai notează evz.ro. Ulterior, Neicu a fost propus de PDL - unde Vasile Blaga era secretar general - în consiliile de administrație ale RATB, REBU și ADP Sector 4.

PDL pârâie din încheieturi. TRU: Macovei, un fost procuror comunist

După scandalul apărut în presă în 2010, Blaga, pe atunci ministru de Interne, a declarat: "Nu știam despre afacerile ginerelui meu. Dar i-am zis ca, atât timp cât am eu o funcție publică, să nu mai participe la o astfel de licitație, pentru că este interpretabil". După această declarație, firma ginerului lui Blaga a continuat să încheie nestingherită contracte cu statul, în valoare de milioane de euro.

Unul dintre ultimele contracte încheiate de Axis Security este cel cu Primăria Municipiului Hunedoara, care, pe 4 august 2012, i-a atribuit un contract în valoare de 833.863 de lei. Primarul localității este Viorel Arion, figură marcantă în cadrul partidului condus de Vasile Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel