Rareş Bogdan: Prefecţii şi subprefecţii vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea Guvernului

Rodica Mitu / 30 oct 2019 / 20:44 Salveaza PDF Comentarii
Rareș Bogdan FOTO AGERPRES
Rareș Bogdan FOTO AGERPRES

Rareş Bogdan a afirmat că prefecţii şi subprefecţi vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Caracal, că prefecţii şi subprefecţi vor fi schimbaţi în 48 de ore de la învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban, iar ulterior va începe evaluarea şefilor instituţiilor deconcentrate.

Întrebat când ar urma să aibă loc schimbarea şefilor instituţiilor deconcentrate, după învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, Rareş Bogdan a răspuns că „foarte repede, prefecţii”.

„Pot să vă spun ceva, că foarte repede, prefecţii. În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cred că, sper din tot sufletul să nu treacă, (...) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrate, pentru că puterea PSD este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului”, a spus Rareş Bogdan, potrivit Agerpres.

Acesta a punctat, referitor la personalul din sistemul bugetar, că se va face 'audit' în fiecare instituţie şi nu vor fi îndepărtaţi oamenii competenţi. „Dar vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin nişte concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi captivi ordinelor primite de la partid şi nu a slujirii cetăţeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă, vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţii, vrea să atragă competenţii”, a mai declarat Rareş Bogdan.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27