Rareș Bogdan, despre conflictul din Republica Moldova: ''Foaia de parcurs este fermă''

Rares Bogdan
Rares Bogdan

Rareș Bogdan a reacționat pe rețelele sociale cu privire la situația din Republica Moldova. Liberalul susține că s-a stabilit deja și o foaie de parcurs.

„Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid.

Decizia PAS și a Platformei DA din blocul ACUM de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism.

În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău! Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării.

În tot acest timp, Plahotniuc a oferit-o rușilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracțiuni de furt și spălare de bani de proporții uriașe.

Foaie de parcurs asumată de liderii europeni

Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Vezi și: Consiliul Europei intervine în scandalul din Republica Moldova. Apel către toate forțele politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel