Rareş Bogdan, apel de Paşti: Să circumscriem ipocrizia care ne marchează de pe vremea lui Hristos

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan a făcut un apel la românii de pretutindeni cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi a cerut să se treacă peste ipocrizia care ne marchează de pe vremea lui Hristos. 

"Hristos a Inviat! Paste binecuvantat!

Poate mulți suntem din copilărie legați de procesiunea în jurul bisericii, de momentul spectaculos al primirii luminii. Poate vom știi pe viitor să prețuim mai mult aceste lucruri și aveam nevoie de acest moment de fractură a timpului. Acum putem să facem o procesiune în jurul vieții noastre, să ne familiarizăm mai mult cu ce înseamnă creștinismul.

Să circumscriem ipocrizia care și pe vremea lui Hristos și azi face victime oameni care luptă pentru principii și împotriva compromisurilor. Să înțelegem că suferința pentru adevăr ne va face liberi, că oricât ar da unii bani altora pentru a îngropa și sigila Adevărul în mormintele construite de ei prin întâlniri obscure, acesta nu va putea fi niciodată ferecat. Să ne îmbrățișăm sufletește toți cei care gândim binele acestui neam și să ne bucurăm pentru că ne avem unii pe alții și să ne luminăm conștiințele și sufletele cu lumina hristică.

Nimic nu e semnificativ dacă nu e întrupat, ori dacă intr-adevăr vrem sa dăm valoare creștinismului, să-l întrupăm în viețile noastre, în comportamentele noastre și să avem încredere și optimism că minciuna și moartea nu au niciodată ultimul cuvânt! O lumânarea aprinsă în această seară în familiile noastre va fi un gest prin care vom înțelege inclusiv că stând acasă salvăm vieți! Sărbători luminate creștinilor ortodocși, greco-catolici și neoprotestanți!", a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel