Rareş Bogdan, ANUNȚ CLAR. Cu ce propunere de premier merge PNL la consultările de la Cotroceni

PNL va merge, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni cu mandatul Ludovic Orban pentru funcţia de premier, acesta fiind votat de Consiliul Naţional al formaţiunii, a declarat, marţi, europarlamentarul Rareş Bogdan. 

'Avem totală încredere în preşedintele Iohannis. Avem un parteneriat cu domnia sa şi vom merge exact pe propunerea făcută de preşedintele Iohannis. Deocamdată, paşii sunt simpli: Ludovic Orban este premierul votat în Consiliul Naţional al PNL, deci PNL merge cu mandatul Ludovic Orban. Sigur că preşedintele României, în care avem totală încredere, are construiţi la rândul său nişte paşi. Vom vedea care sunt paşii aceştia. Dacă nu va fi Ludovic Orban, va fi un om din interior', a declarat Rareş Bogdan înaintea Biroului Executiv al PNL.

Ce spune despre Nicolae Ciucă

Întrebat dacă Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, este o variantă, eurodeputatul a spus: 'Îl simpatizez foarte mult, am fost singurul jurnalist, cu tot respectul pentru voi, care l-a apărat cu pieptul aproape dezvelit când era atacat din toate punctele de vedere, dar nu suntem juntă militară totuşi, suntem un stat democratic. 'Vedem. Doresc să fie un om în care PNL să aibă toată încrederea şi în care premierul României să aibă toată încrederea', a adăugat el, întrebat dacă Bogdan Aurescu, ministrul interimar al Apărării, ar fi o variantă de premier. Rareş Bogdan a adăugat că 'propunerea trebuie să fie foarte simplă'.

'Propunerea este clară'

'Este votat de Consiliul Naţional, este acceptată de partid, propunerea e clară - este Ludovic Orban. Sigur, avem o problemă în care CCR a dat, prima dată în istoria României, o hotărâre bazată pe analiză politică. Am văzut că domnii constituţionalişti mai nou sunt analişti politici. (...) Eu zic să-şi dea roba jos dacă vor să facă analiză politică şi să încerce, pe baza unor declaraţii, să dea hotărâri de Curte. S-au văzut multe în România, astfel de aberaţii niciodată până acum.' a spus Rareș Bogdan.

'Deci, noi intrăm în Biroul Executiv, de acolo colegii mei, în frunte cu premierul, vor merge la CSAT, pentru că e important să guvernăm România în continuare. Există o responsabilitate serioasă, mai ales cu ce se întâmplă în jurul României în acest moment. Oricum, colegii mei dau dovadă de foarte mult pragmatism şi foarte multă pricepere în a ţine sub control până la această oră tot ceea ce înseamnă intrările în ţară şi o eventuală infectare cu coronavirus', a menţionat europarlamentarul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel