Radu Herjeu, propus membru titular în CNA. Propunerea, înaintată de către grupurile PSD din Parlament

Jurnalistul Radu Herjeu a fost propus membru titular în Consilul Național al Audiovizualului (CNA), potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax.

Propunerea ar fi fost înaintată de către grupurile PSD din Parlament, deși ea ar fi trebuit înaintată oficial Comisiilor de Cultură din Parlament de către Camera Deputaţilor.

Conform surselor citate, nu a fost propus şi un membru supleant al lui Radu Herjeu în CNA.

Comisiile de Cultură din Parlament - Senat și Camera Deputaților - urmează să se întâlnească luni, la ora 11.30, pentru a audia doi candidaţi titulari propuşi de cei în drept (preşedintele României şi Camera Deputaţilor) pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Pe de altă parte, Dorina Rusu a fost propusă membru titular în CNA, de către preşedintele Klaus Iohannis, după cum a anunţat, pe 5 februarie, agenţia MEDIAFAX, citând surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului. Pentru funcţia de membru supleant al Dorinei Rusu în CNA, Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Bârsan.

Propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru funcția de membru titular în CNA este, potrivit unor surse din Comisiile pentru Cultură ale Parlamentului, Dorina Rusu, în timp ce pentru funcţia de membru supleant al Dorinei Rusu în CNA, șeful statului a propus-o pe Daniela Bârsan.

DORINA RUSU, propusă la CNA de KLAUS IOHANNIS - Surse

În prezent, Consiliul Naţional al Audiovizualului include 9 membri: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri şi este numit de Parlament.

Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani, potrivit Legii audiovizualului.

Cine este Radu Herjeu

În ultimii ani, Radu Herjeu a lucrat la mai multe televiziuni, radiouri şi publicaţii. Până în aprilie 2014, Radu Herjeu a fost editor-prezentator de ştiri la România TV. Înainte de România TV, acesta a lucrat la televiziunile B1 TV, Naţional TV, Alpha TV şi Antena 1. El a lucrat şi la posturile Radio Romantic şi Radio Total, dar şi la publicaţiile Jurnalul Naţional, Privirea şi Curierul Naţional, potrivit CV-ului postat pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel