Pune cojile de portocală într-o sticlă: trucul genial cu care vei economisi bani

Pune cojile de portocală într-o sticlă. Sursa foto: freepik.com
Pune cojile de portocală într-o sticlă. Sursa foto: freepik.com

Portocala este un fruct citric foarte popular, mai ales iarna. Bogat în vitamine, acest fruct conține numeroși nutrienți și are zeci de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, portocala nu are doar beneficii nutriționale, ci te poate ajuta și să economisești bani. Cum se reciclează cojile de portocală?

Într-adevăr, poți folosi coji de portocală, folosind un truc simplu și economic. Reciclându-le, vei descoperi că portocala poate fi folosită în multe feluri.

Reciclarea cojilor de portocală îți va permite să ai grijă de interiorul casei și vei economisi, în același timp, mulți bani. Într-adevăr, nu va trebui să investești în produse chimice de curățare, care pot fi dăunătoare sănătății. În plus, vei economisi un pumn de bani. Iată de ce ar trebui să reciclezi cojile de portocală pentru a curăța casa.

De ce gospodinele pun săpun în dulapul cu haine. Rezultatul depășește toate așteptările

Coji de portocală în oțet. Chiar dacă portocalele sunt foarte populare pentru gustul lor și conținutul de vitamina C, uneori nu știi ce să faci cu cojile lor. Cu toate acestea, ele pot fi folosite în multe moduri. Spre exemplu, pentru curățarea casei.

Poate că nu știi, dar acestea au proprietăți de curățare, dezinfectare și detartrare. În primul se ia o sticlă sau un borcan ermetic, oțet alb și coji de portocală. Pune cojile de portocală în recipient și umple-l cu oțet alb.

Lasă-le la macerat aproximativ două săptămâni. La sfârșitul acestei perioade, deschide recipientul, strecoară lichidul și aruncă cojile de portocală. Apoi, diluează oțetul de portocale cu apă.

Pune două linguri de pudră de muștar în toaletă și vezi ce se întâmplălosi zilnic.  

Ar trebui să obții o soluție de 50% apă și 50% oțet. Pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator și folosește-l ca produs de curățare pentru întreținerea băii, a bucătăriei sau chiar a sufrageriei. Acest produs natural îți va permite, de asemenea, să cureți temeinic blaturile de lucru, chiuvetele și alte ustensile de bucătărie, murdare de calcar.

Coaja de portocala ca deodorant natural. Dacă nu știi ce să faci cu cojile de portocale, le poți folosi ca odorizant. Pune-le în frigider sau în zonele predispuse la mirosuri neplăcute. Acest lucru îți va permite să parfumezi casa.

Pentru a face acest lucru,  toarnă o linguriță de bicarbonat de sodiu în cojile de portocală, astfel încât acestea să poată absorbi mai bine mirosurile neplăcute. De asemenea, poți pune cojile pe fundul coșului de gunoi sau într-un dulap. Pentru asta, pune cojile acestui citrice într-o pungă mică de pânză. Această soluție poate scăpa și de molii.

Pune zaț de cafea la duș: doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

 

Folosește cojile de portocală pentru gătit. Coaja de portocală te ajută să dai o aromă deosebită preparatelor sărate și dulci. Deserturile și friptura vor căpăta o notă de originalitate. Pentru asta, dați portocalele prin răzătoare.  Acestea sunt sfaturile pentru reciclarea cojilor de portocală pentru întreținerea casei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel