De ce gospodinele pun săpun în dulapul cu haine. Rezultatul depășește toate așteptările

De ce gospodinele pun săpun în dulapul cu haine. Rezultatul depășește toate așteptările. Sursa foto: freepik.com
De ce gospodinele pun săpun în dulapul cu haine. Rezultatul depășește toate așteptările. Sursa foto: freepik.com

Se întâmplă, adesea, că hainele din dulap încep să miroase neplăcut. Gospodinele cu experiență au găsit cum pot rezolva această problemă.

Săpunul obișnuit poate face minuni, iar rezultatul va depăși toate așteptările. Bunicile noastre au folosit săpunul ca odorizant, iar trucul încă nu și-a pierdut relevanța.

Săpunul trebuie să fie solid și să aibă un miros de parfum foarte puternic. De asemenea, puteți să vă faceți propriul săpun aromat adăugând uleiurile esențiale preferate la produsul achiziționat.

Pentru ca aroma săpunului să fie saturată, acesta trebuie scos din ambalaj. Și pentru ca săpunul să nu păteze hainele și lenjeria, acesta se pune într-o pungă specială de in.

Pune două linguri de pudră de muștar în toaletă și vezi ce se întâmplă

De obicei, un singur săpun nu este suficient pentru un dulap întreg, așa că trebuie să puneți mai multe bucăți, adică câte una pentru fiecare raft.

O pungă cu ierburi uscate, petale de flori și uleiuri aromatice va combate excelent mirosurile urâte din dulapurile cu haine.  

Punga poate fi umplută cu diverse ierburi utile, care vă vor asigura și un somn sănătos și sănătos.

Ca umplutură, puteți lua: lavandă; mentă; muşeţel; petale de trandafir. Aromele pot fi selectate în funcție de preferințele voastre. Spre exemplu, ierburile calmante sunt potrivite pentru lenjeria de pat.

Dacă hainele miros a mucegai, trebuie să luați imediat măsuri, deoarece mucegaiul este o ciupercă, care se extinde ușor, mai ales în mediile calde și umede. De fapt, casele umede și slab ventilate sunt cele mai predispuse apariției mucegaiului.

Apa de portocale, benefică pentru orhidee: cum să faci un îngrășământ pentru flori luxuriante

În casă, mucegaiul apare cel mai des în camera de baie: suprafețele aflate în permanență în  contact cu apa, precum cabina de duș, rosturile dintre plăcile de gresie, pereții, dar și geamul. 

Alte spații care sunt deosebit de expuse mucegaiului sunt dulapurile. În aceste cazuri, această ciupercă enervantă poate chiar deteriora hainele și obiectele din interiorul dulapurilor.

Mucegaiul favorizează formarea petelor verzi gălbui pe haine. Ar putea fi, de asemenea, periculos pentru sănătate. Expunerea constantă la această ciupercă ar facilita intoxicația și dezvoltarea patologiilor, care afectează sistemul respirator.

Remediul natural pentru albirea hainelor în mașina de spălat nu mai este un secret

Pentru a elimina mucegaiul, mulți utilizează produse naturale, precum oțetul și bicarbonatul de sodiu sau chiar și înălbitorul. Este bine să acordați o atenție deosebită produselor pe care le utilizați pentru că nu toate sunt potrivite pentru tratarea fiecărei suprafețe.

Pentru a trata mucegaiul din dulapuri  trebuie să fiți deosebit de atenți, deoarece aceste suprafețe sunt adesea foarte delicate. Pentru acest lucru, este necesar să vă echipați cu o cârpă de bumbac și alcool. Doar diluați alcoolu în apă pentru a crea un spray foarte eficient. Suprafețele care au fost tratate cu alcool trebuie uscate.

De ce unele gospodine spală hainele cu șampon? Nu te vei putea descurca fără acest truc

Alcoolul este un remediu grozav pentru a  curăța dulapurile de  mucegai, deoarece orice reziduu nu va păta hainele, spre deosebire de alte soluții precum înălbitorul.

Un alt truc eficient este să curățați dulapul sau sertarele cu o soluție pe bază de oțet. Odată ce ați terminat de curățat, este esențial să uscați suprafața cu o cârpă uscată de bumbac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel