Apa de portocale, benefică pentru orhidee: cum să faci un îngrășământ pentru flori luxuriante

Apa de portocale, benefică pentru orhidee. Sursa foto: freepik.com
Apa de portocale, benefică pentru orhidee. Sursa foto: freepik.com

Dacă te întrebi cum să hrănești o orhidee pentru o înflorire abundentă, atunci răspunsul este simplu: pregătește apă de portocale.

Planta ta va fi încântată. Apă de portocale pentru orhidee este un îngrășământ eficient pentru plante cu flori. În sezonul rece, citricele nu lipsesc din casă. Toată lumea are în bucătărie lămâi, mandarine, portocale.

Gospodinele cu experiență știu să folosească cojile de citrice pentru a curăța vasele sau pentru a elimina mirosurile neplăcute din casă. Grădinarii cu experiență nu aruncă coaja fructelor citrice, deoarece o folosesc pentru a pregăti un îngrășământ pentru florile de interior. 

Parfumează casa și elimină toate mirosurile neplăcute: 3 frunze ale acestei plante sunt suficiente

Apa de portocale conține vitaminele C și P și este, adesea, folosită pentru a hrăni flori acasă. Dacă vei uda orhideele cu apă de portocale, acestea vor deveni verzi și vor înflori luxuriant.

Pentru a pregăti îngrășământ, vei avea nevoie de cojile de la două portocale. Cojile de toacă cu un cuțit sau cu un blender.

În continuare, cojile de portocale se acoperă cu un litru de apă la temperatura camerei. Apa de portocale trebuie lăsată la infuzat o zi, apoi se trece printr-o strecurătoare.

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

Orhideea trebuie udată cu această infuzie de citrice. Ghiveciul cu planta de orhidee se pune într-un lighean, iar rădăcinile se udă cu apă de portocale.

Orhideea trebuie lăsată în această apă timp de 10 minute. Astfel, rădăcinile vor avea timp să absoarbă toate substanțele utile din apă. În câteva zile după aplicarea acestui îngrășământ, vei vedea cum frunzele devin verzi, iar floarea devine mai frumoasă.

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Apropo, poți prepara mai repede un astfel de îngrășământ sănătos. Pentru aceasta trebuie să folosești suc de portocale proaspăt stors. În acest caz, apa de portocale se prepară în proporție de o linguriță de suc de portocale proaspăt stors (5 grame) la un litru de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel