Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific

Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific. Sursa - pixabay.com
Adaugă acest produs în ghivecele cu mușcate și plantele vor înflori magnific. Sursa - pixabay.com

Grădinarii cu experiență au dezvăluit rețetă unui îngrășământ eficient pentru mușcate, care se prepară în mai puțin de 60 de secunde.

Pentru a pregăti acest îngrășământ, ai nevoie de frunzele unei plante, pe care o poți găsi în florării sau chiar acasă la tine.

Este vorba despre aloe. Proprietățile acestei plante sunt utile nu doar pentru oameni, ci și pentru plante, inclusiv pentru plantele de interior.

De exemplu, o mușcată poate sta pe pervaz luni de zile și să nu aibă nicio floare. Și asta se întâmplă atunci când mușcata nu este stimulată prin mijloace speciale.

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Experimentele cu îngrășămintele achiziționate pot fi oprite dacă poți pregăti unul din frunze de aloe. 

Cu aceste frunze de aloe poți pregăti un îngrășământ, care este un adevărat stimulent de creștere a mușcatelor. Deja după prima aplicare, vei observa un rezultat pozitiv.

Trebuie să iei un pahar cu apă și să adaugi ½ linguriță de suc de aloe. Amestecă bine și udă mușcatele chiar la rădăcină.

Cactusul ofilit aduce probleme. Aceste persoane nu ar trebui să aducă, niciodată, planta în casă

De asemenea, în această apă poți înmuia butașii de mușcate înainte de plantare. Acest lichid stimulator va oferi un aport de nutrienți plantelor tinere.

Iată ce greșeli faci când îngrijești o mușcată. Din cauza lor planta nu va înflori 

Pentru ca mușcata să înflorească trebuie să o îngrijești corect. În unele cazuri poți corecta deficiențele în câteva minute.

Ghiveciul greșit în care crește planta. Rădăcinile florii ar trebui să umple complet recipientul. În acest caz, planta va înflori abundent. Grădinarii cu experiență spun să folosești vase de lut. În recipientele de plastic, solul se usucă mai lent, ceea ce poate duce la putrezirea rădăcinilor. Dimensiuni standard a ghivecelor pentru mușcate sunt următoarele: diametru - 14 cm, înălțime - 10-15 cm.

Nu au nevoie de ghivece mari: 5 plante care iubesc vasele mici

Tăierea mușcate. Grădinarii spun că muşcatele nu trebuie tunse iarna. Acest lucru le poate usca sau îmbolnăvi.

Udarea excesivă a mușcatei. Mușcata nu iubește solul îmbibat cu apă. Dar nici solul uscat nu va duce la o înflorire abundentă. Dacă frunzele se ofilesc și a apărut mucegaiul, atunci acestea sunt semne că planta este udată excesiv. Iarna, mușcatele sunt udate o dată pe săptămână, iar vara - în fiecare zi.

Cum se udă o crăciuniță? Majoritatea nu știe nimic despre floare și o distrug înainte de Crăciun

Temperatura din camera în care este ținută planta. Mușcata reacționează bine la schimbările de temperatură. Este util să scoți floarea dintr-o cameră în care sunt peste + 20 °C. Mută mușcata pe un balcon unde este mai răcoare, dar temperatura nu trebuie să fie mai mică de + 13 °C.

Hrănirea. Când muscata a intrat în stadiul de înflorire activă, aplicarea îngrășămintelor cu azot trebuie oprită. În acest caz, folosește compușii de potasiu și fosfor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel