Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee, rezultatul este incredibil. Sursa - pixabay.com
Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee, rezultatul este incredibil. Sursa - pixabay.com

Orhideea este o plantă tropicală, care este cultivată de tot mai multe persoane.

Florile frumoase și elegante ale orhideei, cu culori pastelate, au cucerit pe toată lumea. Ați fost nevoit vreodată să tăiați rădăcinile unei plante sau i s-a rupt pedunculul? În aceste cazuri se poate interveni folosind un condiment din bucătărie.

Cu toate acestea, puține persoane au suficientă răbdare pentru a avea grijă de această plantă. Este de fapt pe cât de frumos, pe atât de pretențioasă. Un grădinar atent poate înțelege cu ușurință starea plantei doar privind florile, tulpinile și mai ales rădăcinile.

Trei plante de interior care te vor scuti de praf și umezeală

Dacă ai o orhidee, atunci sigur că i-ai tăiat rădăcinile uscate. Sau i-ai rupt pedunculul floral. În  ambele cazuri, poți folosi un condiment foarte util pentru a o vindeca și a preveni infectarea plantei.

Condimentul despre care vorbim este utilizat pe scară largă în bucătărie. Adesea se folosește pentru prepararea deserturilor sau a băuturilor. Sunt și gospodine care folosesc bețișoare de scorțișoară pentru a parfuma casa și pentru a elimina mirosul urât din bucătărie.

Puțini știu că scorțișoara are proprietăți antifungice, care pot vindeca plantele. Prin urmare, poate fi utilă pentru orhidee. Cu un praf din acest condiment magic, planta poate fi vindecată.

Cyclamenul va înflori mereu dacă cunoști secretele grădinarilor. Greșeala care omoară planta

Cu toate acestea, va trebui să ai grijă să o folosești corect. Într-adevăr, o cantitate mare de scorțișoară este toxică și riscă să usuce tulpina și rădăcinile orhideei. Cu siguranță nu este rezultatul pe care vrei să-l obții, dacă îți pasă de sănătatea plantei.

În primul rând, curăță bine zona deteriorată. Îndepărtează impuritățile scufundând planta în apă pentru câteva minute.

Rozmarinul, planta care a salvat mii de oameni. Iată cum se poate folosi

Odată ce ai făcut acest lucru, scoate ghiveciul cu planta din apă. Înmoaie vârful degetului tău în  scorțișoară măcinată și scoate o cantitate mică. Apoi, atinge ușor cu degetul tăieturile făcute pe rădăcini sau pe partea rănită a orhideei. Astfel, nu veți risca să folosești prea multă scorțișoară. Dacă nu dorești să folosești degetul, puteți opta pentru o perie curată.

Cactusul ofilit aduce probleme. Aceste persoane nu ar trebui să aducă, niciodată, planta în casă

Urmând această procedură, vei vindeca orhideea și vei evita formarea putregaiului sau a infecțiilor care ar putea-o ucide. Prin urmare, te sfătuim să faci acest lucru, deoarece orhideea este o plantă foarte delicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel